Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Școala dejeană face Unirea. Gimnaziul Mănoilești, din Republica Moldova, primit de CNAM Dej

1 498

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej face Unirea cu Gimnaziul Mănoilești din Republica Moldova. Sărbătorirea Centenarului vine cu o inițiativă istorică pentru școala dejeană.

Școala dejeană are parte de un moment istoric acum la Centenar. Prin intermediul eforturilor depuse de elevii și profesorii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, dar și prin implicarea părinților și a comunității locale, învățământul dejean se va uni cu cel al Republicii Moldova. 

Astăzi, 30 noiembrie, Colegiul dejean va primi delegația Gimnaziului Mănoilești din Republica Moldova, delegație ce cuprinde elevi, profesori și părinți. Frații de peste Prut vor întoarce vizita dejenilor și vor fi prezenți în mijlocul comunității de pe Valea Someșului cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din anul 1918. Delegația școlii din Mănoilești, raionul Ungheni, va poposi la Dej azi și va efectua un schimb educațional cu școala dejeană până la data de 4 decembrie, totul sub egida istorică a evenimentelor dedicate acțiunii naționale România 100. Aceștia vor participa la manifestările prilejuite de Mare Unire și de asemenea vor prezenta un moment artistic mâine, 1 Decembrie.

Așadar dejenii pot fi mândri că la 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, în sânul comunității lor se va afla un cuib al fraților de peste Prut, frați întru limbă, credință și simțire. Nu în ultimul rând cu această ocazie a ieșit la iveală românismul pur și neinteresat, gest care a făcut posibilă această vizită din punct de vedere financiar prin aportul sponsorilor Filimon Corvin, Lazin Sebastian, Petric Sebastian, Săvan Grigore, Andrușcă Sergiu, Dina Pripon, Stana Domșa Diana și Ovidiu, Purdea Mihaela, Asociația de Părinți a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej, Aurelian Mureșan, ziarul online Someșeanul.ro, dar mai ales întregul grup profesoral al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej.

Prin unire cresc lucrurile mici, prin dezbinare se prăbuşesc cele mai mari. (Sallustius)

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    Felicitarisi, exemplu pt. viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More