Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Școala din Bobâlna, în top 10 școli din mediul rural la Evaluarea Națională

0 90

Elevii clujeni s-au dovedit și în acest an, la examenul de Evaluare Națională, printre cei mai buni la nivel național, județul Cluj ocupând al doilea loc pe țară la mediile obținute.

În ceea ce privește situația la nivel județean, în mediul rural Școala Gimnazială Bobâlna a ocupat un meritoriu loc 10, cu o medie de 7,20 obținută de elevii școlii la Evaluarea Națională.

Top zece şcoli în mediul rural:

1.Şcoala Generală Avram Iancu Beliş cu media 7,59

2.Şcoala Generală Mihai Viteazu cu media 7,49

3.Şcoala Generală Sînpaul cu media 7,46

4.Şcoala Generală Ţaga cu media 7,45

5.Şcoala Generală Finişel cu media 7,40

6.Şcoala Generală Frata cu media 7,32

7.Şcoala Generală Corneşti cu media 7,26

8.Şcoala Generală Băişoara cu media 7,23

9.Şcoala Generală Luna de Sus, cu media 7,22

10.Şcoala Generală Bobâlna cu media 7,20.

 

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Cluj, notele elevilor clujeni sunt unele demne de laudă, iar locul 2 ocupat de județ în clasamentul național nu vine decât să confirme nivelul învățământului clujean.

“88% înainte de contestaţii este un rezultat bun care ne situează pe locul doi pe ţară la 20 de sutimi după Brăila. Procentul este ceva mai mic decât cel de anul trecut, dar discutăm de alte subiecte, altă generaţie. Profesorii sunt de părere că subiectele au fost ceva mai grele decât anul trecut. Rezultatul bun este rezultatul muncii copiilor şi al profesorilor. Partea bună a lucrurilor dacă îi analizăm pe cei sub 5 este că majoritatea sunt între 4 şi 5, deci cu posibilităţi de creştere. Aici e o diferenţă faţă de anii trecuţi”, au declarat reprezentanții ISJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More