Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej, locul III la „Made for Europe”

0 127

În perioada 21-22 aprilie a avut loc a X-a ediție a Concursului “Made for Europe”, faza națională, concurs organizat de Ministerul Educației Naționale, prin intermediul Inspectoratului Școlar  Județean Satu Mare. Gazda acestui eveniment a fost Liceul Teoretic German Johann Ettinger. Concursul a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe europene, stimulând creativitatea, inovaţia, spiritul de competiţie.

La această competiție consacrată în domeniul proiectelor europene au participat peste 100 de elevi, din toată țara, care au promovat produsele finale ale proiectelor pe care școlile participante le-au derulat prin finanțare din programe europene.

Paula Moț, eleva în clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Dej a prezentat viziunea și rezultatele proiectului-pilot de utilizare a tabletelor în clasă, dar și “Ghidul metodic de integrare a aplicațiilor digitale în scenariul didactic”, produs final al proiectului finanțat prin fonduri europene „Developing International Dimension and Digital Learning”.

Rezultatul obținut (locul al III-lea) încununează de fapt, munca în echipă a mai multor elevi (Oana Repede, Codorean Luca, elevi ai clasei a VI-a B) și a colaborării strânse cu profesorii din echipa de proiect. De altfel, delegația clujeană a fost la înălțime, înregistrând rezultate remarcabile: două premii I, respectiv două premii III.

Paula _Mot-Avram Iancu Dej

În plus, proiectul școlii dejene a fost apreciat la nivel național, fiind una dintre cele patru instituții din domeniul preuniversitar selectată ca exemplu de bună practică datorită impactului pozitiv în comunitate și a rezultatelor obținute prin activitățile derulate în cadul conferinței de valorizare „Învață și dă mai departe – Comunitate E+”. Aceasta a fost organizată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale ANPCDEFP și s-a desfășurat în luna noiembrie la București. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai ARACIP, reprezentanţi ai Președinției, ai Comisiei Europene, dar și alte de organizaţii şi instituţii care sunt implicate în domeniul învăţării: inspectorate şcolare judeţene, şcoli, universităţi, organizaţii non-guvernamentale, Consilii Judeţene, formatori sau alte tipuri de instituţii publice.

distinctie Scoala Avram Iancu

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More