Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Școala și distanțarea socială. Scenarii care includ corturi și containere

0 274

Monica Anisie, ministrul Educației, vine cu scenarii și modele ce să permită distanțarea socială a elevilor înainte de a începe noul an școlar.

Ministrul Educației, Monica Anisie, recunoaște că începerea anului școlar aduce adevărate provocări în ceea ce privește distanțarea socială. Într-o intervenție televizată aceasta a afirmat faptul că actuala infrastructură școlară nu permite acest tip de distanțare.

Totuși se iau în calcul scenarii și modele preluare de la alte țări ce se confundă cu aceeași problemă. Una dintre idei se referă chiar la folosirea de corturi și containere pentru a mări spațiul școlar.

Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii.

Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri, a declarat Monica Anisie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More