Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Școlile de agenți și subofițeri M.A.I nu vor organiza concursuri de admitere în 2019

0 793

Școlile de agenți de poliție și subofițeri nu vor organiza în acest an sesiune de admitere.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, vineri, că la şcolile de agenţi şi subofiţeri din subordine nu se mai organizează admitere în 2019, locurile fiind ocupate la capacitate maximă cu cei peste 5.700 de elevi din seriile august-septembrie 2018 şi ianuarie 2019. Se va organiza admitere doar la Academia de Poliţie şi la şcolile din subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

”În sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste şcoli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiţii, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere”, au transmis reprezentanții M.A.I.

„Şcolarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 şi 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere şi au terminat 5 serii la fiecare şcoală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenţi”, se mai notează în comunicatul de presă transmis de M.A.I. .

Singura sesiune de admitere se va organiza la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine şi siguranţă publică, drept, instalaţii pentru construcţii – pompieri, arhivistică). Activităţile de recrutare a candidaţilor vor demara în cursul lunii aprilie 2019. La instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activităţi proprii acestora, au mai notat purtătorii de cuvânt ai M.A.I. .

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More