Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Școlile din Nireș și Sânmărghita vor fi reabilitate și modernizate prin finanțare de la Ministerul Dezvoltării

0 162

Două școli din comuna clujeană Mica vor fi reabilitate și modernizate prin finanțare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Este vorba despre școlile din localitățile Nireș și Sânmărghita, care vor fi reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”În cursul zilei de astăzi vom trimite la București documentația necesară, solicitată de Ministerul Dezvoltării, pentru a primi finanțarea, pe care am obținut-o în urma unei cereri făcute în luna septembrie a acestui an”, anunță primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

Investiția la unitatea de învățământ din Nireș va fi de 960 mii lei, din care 904 mii lei sunt de la bugetul de stat, iar diferența va fi suportată de la bugetul local. La Sânmărghita, valoarea investiției se ridică la 720 mii lei, din care 672 mii sunt primiți de la bugetul de stat, iar la fel și aici, diferența va fi suportată de la bugetul local.

Obiectivele de investiții „Reabilitare și modernizare Școala Clasele I-IV și grădiniță, sat Sânmărghita, comuna Mica, județul Cluj” și „Reabilitare și modernizare Școala Clasele I-VIII și grădiniță, sat Nireș, comuna Mica, județul Cluj”, în cadrul PNDL, sunt incluse la finanțare în perioada 2016-2019.

”Este o mare realizare pentru comuna noastră, ținând cont de faptul că de 26 de ani școlile din comună nu sunt autorizate, iar la Mănăstirea și Mica școlile au fost închise, iar mulții copii din satele noastre au ales să meargă la școală la Dej.

Nici să nu ne surprindă acest lucru dacă ne gândim că unitățile de învățământ din comuna noastră, pe lângă multe alte lipsuri, nu au grupuri sociale și apă potabilă.

Îmi doresc ca pe viitor, odată cu modernizarea școlilor, cadrele didactice, școlarii și preșcolarii din comuna Mica să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea.

Sper ca odată cu aceste investiții să facem pași, chiar dacă mai mici, spre normalitate, pentru că după cum bine știm cu toții, în comuna noastră mai avem multe de făcut, dar orice are un început, iar eu mă strădui și mă implic să realizez cât mai multe lucruri bune pentru oamenii acestui loc, chiar dacă a trecut puțin timp de când dețin funcția de primar.

Este foarte important să sprijinim și școala și actul educațional pentru că totul începe de la educație”, spune primarul Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More