Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Scumpiri la curent după modificările la OUG 114. Guvernul dă vină pe autoritățile locale

0 187

Consumatorii de electricitate înregistrați pe piața concurențială sunt în pericol de a plăti facturi mai mari după modificarea OUG 114.

Conform celor de la Profit.ro, consumatorii, atât cei casnici, cât și cei non-casnici, care au optat pentru piața concurențială vor achita facturi la electricitate majorate, dacă proiectul de act normativ de modificare a OUG 114 va fi adoptat.

Motivul principal, scriu aceștia, este faptul că guvernul propune majorarea ratei de rentabilitate a distribuitorilor și transportatorilor de electricitate de la 5,66% la 6,9%. Până în prezent, această rată de rentabilitate era stabilită prin Ordin al președintelui Autorități Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În schimb, consumatorii casnici de pe piața reglementată nu vor suporta, cel puțin în prezent, această majorare, ANRE stabilind deja valoarea tarifului energiei furnizate acestora.

Tot potrivit celor de Profit.ro, guvernul susține că autoritățile locale sunt responsabile pentru noile prevederi care conduc la majorarea facturilor consumatorilor concurențial, invocând “necesitatea accelerării procesului de dezvoltare a rețelelor de distribuție a gazelor naturale cu impact direct în sensul îmbunătățirii nivelului de trai al populației și în asigurarea premiselor de dezvoltare economică la nivel local. Aceste prevederi au fost cerute în mod expres de către autoritățile locale pentru a se crea baza legală a utilizării fondurilor publice în acest scop”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More