Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se apropie vacanța. Elevii vor sta acasă trei săptămâni

0 166

Nu mai este mult și elevii intră în vacanța de iarnă. Aceștia vor sta acasă trei săptămâni!

Vacanța de Crăciun a elevilor va fi mai lungă în anul școlar 2019-2020, de trei săptămâni, și ea coincide practic cu vacanța intersemestrială.

Elevii vor intra în vacanţa de iarnă pe 21 decembrie și se vor întoarce la ore pe 13 ianuarie 2020, conform noii structuri a anului scolar stabilite de Ministerul Educaţiei.

Semestrul II

Semestrul II este și cel mai lung. Acesta începe pe 13 ianuarie și se termină în 13 iunie 2020. 

Când începe vacanța de iarnă 2019-2020? In acest interval vor fi mini-vacanțe și vacanța de primăvară, după următorul program:

24 ianuarie – liber de Ziua Unirii Principatelor Române;

4 aprilie – 21 aprilie: vacanţa de primăvară;

1 mai – liber de Ziua Muncii;

17 iunie – liber de Rusalii.

Când începe vacanța de iarnă 2019-2020? Atenție, pentru elevii din clasele terminale ale învăţământului liceal, anul şcolar se încheie pe 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, pe 5 iunie 2020!

Programul ”Școala altfel”

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale.

Tezele

Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

Calendarul examenelor/evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a calificării profesionale/a competenţelor, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului educaţiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More