Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se cer bani pentru picturile din Catedrala Neamului. Patriarhia trece pe online

0 678

Catedrala Neamului își continuă odiseea, iar Patriarhul Daniel vine cu soluții ingenioase pentru a strânge banii necesari de data aceasta picturilor murale. Astfel s-a lansat site-ul Pictamcatedrala.ro, o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale.

Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român, deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului, a precizat Patriarhul României la finalul predicii sale, în care a vorbit despre însemnătatea icoanelor în Ortodoxie, notează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii, a adăugat tot Patriarhul Daniel.

Sub egida „Împreună pictăm Catedrala Națională” Patriarhia cere bani „în dar” sub toate formele posibile pentru secolul XXI: online, direct pe site, prin plata cu cardul în LEI sau EURO, direct la orice unitate de cult din cadrul Bisericii Ortodoxe Române urmând a primi chitanță personalizată cu mențiunea „Pentru pictura Catedralei Naționale, prin SMS 8822 cu mesajul Pictura în valoare de 2 EUR (nu se aplică TVA) valabil în Vodafone, Orange și Telekom, dar și prin depunere de numerar sau virament bancar.

Lucrarea Catedralei Naționale este mai mult decât o dovadă creștină identitară a neamului românesc, este un simbol al unirii, al păcii și al dragostei de neam, sub care suntem chemați la fiecare tragere de clopot, este unul dintre mesajele ce apar pe site-ul dedicat Catedralei Neamului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More