Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se cere prelungirea carantinei pentru Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei

0 349

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis ieri, 17 noiembrie, trei proiecte de hotărâre privind prelungirea cu 14 zile a carantinei pentru municipiul Zalău şi oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei.

Documentele au fost transmise la Bucureşti, pentru a fi aprobate de către Comandantul acţiunii, Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectele de hotărâre vin cu câteva modificări faţă de documentele aprobate în urmă cu aproape două săptămâni, când cele trei localitată au fost plasate în carantină.

Printre noutăţile introduse de către membrii CJSU se numără redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare, cu condiţia ca acestea să funcţioneze pe bază de programare şi după formula „un prestator/un beneficiar” pentru fiecare salon. În plus, autorităţile au decis să permită în interiorul lăcaşurilor de cult oficierea de slujbe cu caracter privat – cununie religioasă, botez, înmormântări – cu prezenţa a cel mult 16 persoane şi cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

De asemenea, credincioşilor li se va permite accesul în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual, cât timp li se asigură o suprafaţă minimă de patru metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minim doi metri între persoane. În ceea ce priveşte inervalul orar în care este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei, acesta a fost modificat de la 22.00-6.00, la 22.00-5.00.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More