Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se circulă în condiții de iarnă în Pasul Tihuța și pe Dealul Ștefăniței

0 81

zapada-ninsoare-trafic-circulatie

Conform ultimei informări meteo, în perioada 09.01.2015, ora 13.00 – 10.01.2015, ora 14.00, în județul Bistrița – Năsăud vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 80 km/h și sunt prognozate ninsori, precipitații mixte, ploi și polei.

La ora 09.30, toate drumurile naționale și județene erau deschise circulației, însă traficul se desfășoară în condiții de iarnă.

De asemenea, circulația este deschisă inclusiv în punctele vulnerabile, respectiv Pasul Tihuța și Dealul Ștefăniței, nefiind înregistrate probleme deosebite, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, prin intermediul unui comunicat.

Menținerea în stare de circulație drumurilor naționale din județul Bistrița — Năsăud este realizată cu 34 utilaje, iar pentru drumurile județene se acționează cu 44 de utilaje.

Informarea meteo a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația să asigure, pe timpul sezonului rece, spații încălzite unde persoanelor fără adăpost sau cele surprinse de viscol în zona de competență să poată fi cazate.

De asemenea, înainte și pe timpul perioadelor cu temperaturi scăzute, se vor identifica și vor fi monitorizate persoanele vulnerabile (bătrâni singuri, bolnavi, persoane care nu se pot deplasa, persoane fără adăpost etc) și vor fi transportate, în funcție de situație, în spațiile de cazare amenajate de administrațiile publice locale.

Activitățile de preluare și transport a persoanelor fără adăpost vor fi executate de instituțiile cu atribuții în domeniul protecției populației (pompieri, ambulanță, poliție, jandarmerie și poliție locală).

Locuitorii sunt rugați să anunțe, de îndată, orice situație de urgență, apelând, în cel mai scurt timp, numărul unic pentru apeluri de urgență — 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More