Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se dublează tarifele la bazinul didactic de la Dej

1 1.410

Deși încă nu a fost dat în folosință, bazinul didactic de înot de la Dej își majorează tarifele pentru populația generală, ca urmare a unei hotărâri luate azi de Consiliul Local Dej.

Consilierii locali dejeni au votat azi proiectul de hotărâre propus de primar privind modificarea Anexei nr. 2 la Regulamentul de organizare și funcționare a bazinului de înot didactic din municipiul Dej, aprobat în decembrie 2019.

La acel moment, consilierii locali au decis ca tarifele de utilizare a bazinului didactic de către dejeni să fie de 10 lei pentru 2 ore și 150 de lei abonamentul pentru 30 de zile. Asta în zilele de luni-vineri, de la ora 15 la ora 21 și în zilele de sâmbătă și duminică de la ora 13 la ora 19.

Potrivit expunerii de motive, creșterea prețurilor este bazată pe creșterea costurilor de întreținere, precum și limitarea numărului de persoane care au acces la bazinul de înot didactic în condițiile pandemiei.

Prin urmare, prețurile vor fi majorate după cum urmează:

Pentru activități didactice de luni până vineri în intervalul orar 08 – 13, accesul este gratuit. La fel, nu se percepe niciun tarif pentru activitățile desfășurate de Clubul Copiilor Dej în intervalul orar 13-15.

Pentru activități libere, adică pentru populația generală, taxa de acces la bazin de luni până vineri, între orele 15-21 va fi de 20 de lei pentru 2 ore, iar orice depășire a duratei de 2 ore se va taxa suplimentar cu 10 lei/oră. Aceleași tarife se aplică și sâmbăta și duminica în intervalele orare stabilite pentru activități libere.

Pentru grupurile care desfășoară cursuri de înot cu instructor atestat taxa de acces este de 10 lei/persoană/2 ore.

Tariful pentru un abonament valabil 30 de zile va fi de 150 de lei, iar taxa de închiriere a unui culoar de bazin pentru competiții va fi de 100 de lei/2 ore. Taxa de închiriere a întregului bazin pentru competiții va fi de 500 lei pentru 2 ore.

Clienții bazinului de înot didactic trebuie să respecte și anumite reguli: să urmeze circuitul igienico-sanitar înainte de intrarea în apă, să folosească doar echipament adecvat, costume de baie, slip, șort, iar persoanele cu părul lung să îl prindă în interiorul căștii de înot.

Deocamdată, bazinul de înot didactic de la Dej nu a fost încă inaugurat. Primarul a dat asigurări că toate lucrările sunt finalizate și bazinul este pregătit pentru a fi dat în folosință, însă nu a oferit o dată anume în care va fi deschis, aceasta urmând să fie anunțată ulterior, odată cu ridicarea restricțiilor cauzate de pandemie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ILI spune

    Inaugurarea dupa etansarea bazinului, ca pierde apa. Receptia s-a facut fara probe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More