Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Se întâmplă la Dej: câine salvat din chinuri groaznice. Avea burta tăiată de o sârmă – FOTO

0 107

Misiunea salvatorilor de animale din Dej pare una fără sfârșit. Iubitorii de câini și reprezentanții Asociației Anima Pro Terra se confruntă mai mereu cu cazuri groaznice, situații în care patrupedele sunt salvate de la moarte după ce au fost maltratate și au trăit în condiții teribile.

Este și cazul unui câine salvat zilele trecute de iubitorii de animale, după ce a fost descoperit într-o stare deplorabilă. Cățelul avea burta tăiată până la carne de o sârmă care era înfășurată în jurul mijlocului. Sârma era acolo de foarte mult timp, iar odată cu creșterea în dimensiuni a animalului, sârma a început să taie în carne vie.

Din cauza durerilor insuportabile și a situației extrem de nefericite în care era, câinele și-a pierdut total încrederea în oameni, astfel că misiunea de salvare a patrupedului a fost una extrem de dificilă. Câteva zile la rând au încercat să-l prindă salvatorii, reușind până la urmă să-l captureze în zona ruinei blocului V03 din cartierul Dealul Florilor, după ce au apelat la tranchilizante.

Nu se știe cum a ajuns cățelul în această situație, se poate să fi fost prins într-o cursă, ori cineva i-a legat sârma în jurul burții din amuzament sadic.

În orice caz, situația lui a fost una extrem de gravă, însă acum este în afara oricărui pericol, fiind transportat la veterinar, unde a beneficiat de tratament medicamentos și supraveghere medicală.

Acesta este doar unul din sutele de cazuri cu care se confruntă mereu salvatorii de câini din Dej. Misiunea lor nu este una foarte ușoară și implică și costuri financiare importante. Tocmai de aceea, Asociația Anima Pro Terra face apel la iubitorii de animale să contribuie financiar prin PayPal la adresa animaproterra@yahoo.com, pentru salvarea acestor suflete nevinovate. Orice ajutor, oricât de mic, contează enorm pentru misiunea de salvare a animalelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More