Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se întâmplă la magazinele Profi: Carne expirată, spălată cu detergent și oțet, vândută apoi clienților

0 72

Șeful unui magazin Profi din Arad susține că i s-a cerut să vândă carne expirată spălată cu detergent și oțet și a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat. Angajatul a sesizat Poliția, Protecția Consumatorilor, DSVSA și ITM Arad. Conducerea supermarketului neagă acuzațiile.

Ciprian Emanuel Gabor a declarat, marți, pentru News.ro, că el și alți zece angajați ai unității au depus sesizări la Poliție, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care acuza abuzuri din partea unor superiori.

„Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajați de către șeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacționez să îi anunțe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproșat că am aruncat carnea expirată și nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oțet și detergent CIF”, a declarat Gabor, conform ziare.com.

El susține că șeful său, directorul zonal, i-ar fi solicitat și să reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, tobă sau șuncă, însă a refuzat.

El a depus o plângere la Poliția Arad, alături de alți zece angajați ai magazinului, adică aproximativ jumătate din personal.

Ciprian Emanuel Gabor a sesizat autorităților și alte presupuse nereguli, susținând că mărfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi însoțite de toate documentele necesare.

„Toata marfă care vine în magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este însoțită doar de un aviz, fără a avea un certificat de conformitate, așa cum ar trebui. Am avut clienți care cumpărau mai multă marfă și mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut”, susține bărbatul.

Conducerile CJPC, DSVSA și ITM Arad au confirmat că se fac cercetări în acest caz, după ce au fost depuse petiții de către 11 angajați.

Conducerea supermarketului neagă însă astfel de practici și spune că bărbatul a creat ”o situație tensionată”, care se va rezolvă în instanță.

Directorul de comunicare al Profi România, Gabriel Pâslaru, a negat practicile menționate de către Gabor, declarând, pentru News.ro, că se așteaptă ca verificările autorităților să demonstreze ”care este situația reală”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More