Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se modifică Regulamentul de organizare a şcolilor: Ce se întâmplă cu uniforma şcolară

0 314

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că a semnat miercuri ordinul nr. 3.027/2018 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Astfel, printre modificările mai importante făcute de ministru se numără: interzicerea efectuării serviciului pe şcoală, a folosirii notelor ca mijloc de coerciţie sau a sancţionării elevilor ce nu poartă uniforma şcolii, se arată în noul regulament.

În privinţa telefoanelor mobile cu care vin elevii se prevede ca „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ”.

Deşi remarcă faptul că unele modificări sunt binevenite, reprezentanţii elevilor cricită faptul că aceste modificări au fost adoptate fără a fi puse în consultare publică.

„În mare sunt modificări făcute pentru zona de auxiliare. A sporit rolul asociaţiilor de părinti, a interzis elevul de serviciu şi se prevede faptul că nota nu poate fi folosită ca mijloc de coerciţie (propusă de mine). Are şi părţi bune. Dar părţile negative ţin de faptul că nu a fost consultare publica deloc, niciun proiect pe site-ul MEN. Plus că modifică zona de drepturi ale elevilor altfel decât prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal.

La telefoane singura modificare e că trebuie depozitate în timpul orei; şi înainte era interzisă folosirea în timpul orei (ceea ce e în regulă), iar utilizarea lor era oricum sancţionată. Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start că toţi încalcă regula şi le utilizeaza”, a declarat pentru HotNews preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin-Alexandru Manda.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More