Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se modifică sistemul competițional în voleiul românesc

1 64

someseanul-Unirea Dej - Arcada Galati - volei (5)

Odată cu sezonul 2014-2015, sistemul competițional în voleiul românesc se modifică, a decis azi Adunarea Generală a Federației Române de Volei.

Astfel, începând din sezonul viitor, chiar dacă sezonul regulat, cel compus din tur și retur, va rămâne la fel, vor interveni schimbări la nivelul play-out și play-off.

Decizia de azi a Adunării Generale stabilește că locurile finale din clasament se vor stabili după disputarea unor turnee, la finalul sezonului regulat.

Astfel, echipele care tremină în primele 4 locuri sezonul regulat vor juca în turneul pentru stabilirea campioanei. Echipele care termină sezonul regulat pe locurile 5-8, vor disputa un turneu care stabilește la final celelalte echipe ce se vor califica în cupele europene.

Un al treilea turneu se va disputa între echipele ce au terminat sezonul regulat pe locurile 9-12, acest turneu fiind cel pentru lupta de evitare a retrogradării.

În aceeași ședință a Adunării Generale s-a stabilit că o echipă poate trimite în teren cel mult trei jucători străini plus libero.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Vasile spune

    Tot la aceasta sedinta s-a impus si decimarea voleiului feminin juvenil.Astfel, s-a redus cu un an junioratul pentru fetele nascute intre anii 1998 si 2004 ajungandu-se in situatia injusta ca elevele de clasa a 12-a sa fie senioare si sa nu mai poata participa la competitii.Traim in Romania…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More