Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se revine la votul pe liste la alegerile parlamentare

0 38

alegeri

Comisia parlamentară pentru modificarea legii electorale a votat marți, în unanimitate, revenirea la sistemul de vot pe liste la alegerile parlamentare.

Valeriu Zgonea, președintele comisiei de cod electoral, a afirmat că are mandat de la PSD pentru revenirea la votul pe liste: „Eu am mandat de la PSD să susțin votul pe listă”, a spus Zgonea.

Acest sistem de vot a fost susținut și de PNL, prin vocea vicepreședintelui Comisiei, Mihai Voicu, cu corecturile tehnice necesare care urmează să fie discutate și cu amendamentul de a păstra cirscumscripția electorală 43 pentru românii din străinătate — patru deputați și doi senatori, care nu exista în sistemul de vot din 2004. Propunerea a fost acceptată.

Senatorul liberal Puiu Hașotti a precizat că votul pe listă a fost convenit unanim de membrii subcomisiei de resort, sub forma unui proiect care să sufere niște amendamente.

Deputatul UDMR Marton Arpad a pledat pentru o listă națională în care să fie înșiruite toate candidaturile depuse în județe în ordinea propusă de partid. „Să fie o listă județeană și o listă națională care conține toate numerele de pe lisa națională care se depune la BEC, pentru că se va vota lista respectivă cu toate numele”, a fost propunerea de principiu a deputatului UDMR.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More