Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se schimbă casele de marcat. Ce trebuie să știe întreprinzătorii

1 223

Toţi întreprinzătorii trebuie să schimbe casele de marcat clasice cu cele care au jurnal electronic. Termenul limită până la care se pot cumpăra noile aparate este 1 iunie pentru firmele mari si mijlocii şi 1 august pentru cele mici. Noile case de marcat vor fi conectate la serverele Fiscului, astfel că se vor colecta mai uşor informaţiile legate de vânzări.

Schimbarea caselor de marcat cu unele cu jurnal electronic înseamnă pentru autorităţi încă o încercare de a reduce evaziunea fiscală. De partea cealaltă, pentru firmele mici, cum sunt chioşcurile de cartier, de exemplu, măsura este doar o nouă bătaie de cap.

Dacă până acum firmele erau obligate să păstreze copii ale bonurilor timp de 5 ani pentru eventualitatea unui control, de luna viitoare informaţiile legate de vânzări vor fi transmise către ANAF, pentru început, cu ajutorul unui stick de memorie.

Asta deoarece aparatele de marcat nu vor fi conectate de la început cu serverele ANAF, ci abia din 2019.

Datele ANAF arată că peste un milion de case de marcat vor trimite informaţii către serverele instituţei. Asta înseamnă o investiţie importantă pentru antreprenori, având în vedere că un astfel de aparat costă chiar şi 2.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Emilian spune

    Super idee, În sfârșit o veste minunată pentru cei care suntem cumpărători.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More