Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Se schimbă regulile comerțului stradal în Baia Mare

0 78

comert stradal taraba pepene

Comercianții de produse alimentare care își vindeau marfa direct în stradă în Baia Mare n-o să mai poată face acest lucru în curând.

O hotărâre a Consiliului Local prevede că vânzarea produselor pe străzile orașului va fi interzisă. Astfel, produse precum castanele sau porumbul fiert vor putea fi vândute în stradă doar în anumite situații, care să respecte condițiile de igienă și siguranță alimentară.

„Se vor amplasa aşa cum am văzut şi în alte oraşe: în Viena, în Munchen, nişte casuţe speciale, în care să îşi poată desfăşura o astfel de activitate de vânzare a castanelor în sezon, sau am văzut chiar în România, în Braşov, nişte mici utilaje pentru porumb, astfel încât să nu umbli cu oala în centrul oraşului cu astfel de produse”, a explicat primarul Cătălin Cherecheş.

Mai mult, decizia consilierilor locali prevede anumite perioade în care se poate face comerț cu porumb și castane. Astfel, în intervalul 1 septembrie – 30 noiembrie se poate efectua comerţul cu castane, iar între 15 iulie şi 30 noiembrie, cel cu porumb.

Vizați au fost și vânzătorii de pepene. Aceștia nu vor putea să-și comercializeze marfa decât în piețe, fiind interzisă vânzarea pe marginea drumului. Asta și pentru că tarabele comercianșilor de pepene verde atrăgeau clienți care-și parcau mașinile pe marginea drumului și încurcau circulația.

De asemenea, comercianții de vată de zahăr, popcorn şi alte produse alimentare vor fi înlocuiţi cu automate.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More