Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Se va institui o perioadă în care cei peste 65 de ani au voie să părăsească domiciliul

0 560

Premierul Ludovic Orban face declarații în ceea ce privește noile măsuri restrictive impuse românilor.

Premierul Ludovic Orban a ieșit la rampă cu declarații în ceea ce privește noile măsuri restrictive în ceea ce privește prevenirea răspândirii coronavirsului. Una dintre aceste decizii visează persoanele de peste 65 de ani care nu mai au voie să părăsească domiciliul.

Premierul a declarat că se lucrează la un set de măsuri care să permită persoanelor de peste 65 de ani să părăsească domiciliul însă doar între anumite ore. Redăm declarațiile premierului Ludovic Orban:

Am finalizat perioada de izolare, am fost testat, diagnosticul a fost negativ. În cele 14 zile de izolare, mi-am exercitat atribuțiile și am intervenit pentru luarea tuturor măsurilor necesare.

Acționăm pe câteva linii foarte precise, care urmăresc câteva obiective esențiale. Primul și cel mai important e să avem grijă de viața cetățenilor. Am participat la o întâlnire de lucru, la care am convenit asupra câtorva măsuri care urmează să fie adoptate prin ordonanță militară. Toate măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminării cu coronavirus.

După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor ava posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgențe, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare.

Ne facem un obiectiv ca aceștia să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine. Fac un apel la români să fie responsabili și să respecte recomandările medicilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More