Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sebastian Ghiță, eliberat din arest în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro

0 86

Fostul deputat Sebastian Ghiță, arestat preventiv în Serbia luna trecută după ce s-a legitimat cu acte false, a fost eliberat de autoritățile sârbe după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro.  

Potrivit unui comunicat al autorităților din Serbia, Sebastian Ghiță nu are voie să părăsească orașul Belgrad și are obligația de a se prezenta la poliție de două ori pe lună, între datele 1 și 15.

Totodată, pașaportul acestuia a fost confiscat de oamenii legii.

„Interdicția de a părăsi teritoriul Belgradului, confiscarea documentelor de călătorie și obligația de a se raporta la secția de poliție competentă de două ori pe lună sunt garanții suficiente că inculpatul Sebastian Ghiță nu se va ascunde sau nu va părăsi reședința fără permisiunea instanței de judecată”, se arată în comunicatul remis de autoritățile sârbe.

În data de 22 mai, Sebastian Ghiță a fost audiat prin videoconferință de judecătorii români în dosarul Tony Blair, în care procurorii DNA cer mandat de arestare pe numele său.

Totodată, în data de 19 mai, fostul deputat a fost audiat la Belgrad în vederea extrădării. El a refuzat, însă, extrădarea şi a făcut referire la persecuţii politice.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă emise de magistrații români. Totodată, acesta este inculpat în cinci dosare penale în țara noastră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More