Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sebastian Ghiță scapă de mandatul de arestare

0 182

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, a fost absolvit de acuzațiile din cele 5 dosare pentru care era urmărit.

Conform celor de la Adevărul, Curtea de Apel Ploieşti a decis joi, 7 martie,să revoce mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă în decembrie 2016, atunci când a fugit din ţară.

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, a ocolit arestarea preventivă prin fuga sa din țară acum doi ani. El era cercetat în cinci dosare de către procurorii DNA. Totuși măsurile preventive care l-ar fi trimis direct după gratii au fost anulate una după alta.

Sebastian Ghiţă avea calitatea de inculpat în următoarele dosare:

– Dosarul Hidro Prahova, în care acesta este cercetat pentru corupţie alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

–  Dosarul Asesoft, în care Ghiţă a fost trimis în judecată alături de fostul edil al Ploieştiului, Iulian Bădescu. Procurorii susţineau că la instigarea lui Sebastian Ghiţă, Bădescu a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti,  o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei.

– Dosarul în care a fost trimis în judecată (şi achitat pe fond) alături de fostul şef al Poliţiei Prahova, Viorel Dosaru. În această cazuză, Sebastian Ghiţă a fost acuzat de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii si conducere fara permis

– Dosarul ”Ponta-Blair”, în care Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi plătit vizita în România a fostului premier britanic. În schimbul acestui serviciu care îl avantaja pe Victor Ponta în campania pentru alegerile prezidenţiale, Ghiţă a primit un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor.

– Dosarul Teamnet, ultimul deschis de DNA Ploieşti după fuga din ţară a lui Sebastian Ghiţă,  în care este vizat fostul deputat. Procurorii susţin că există suspiciuni că acesta ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More