Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Secția Covid de la Spitalul Municipal Dej, ocupată peste capacitate. Șase pacienți la terapie intensivă

0 893

Valul al patrulea al pandemiei de Covid a lovit în plin și municipiul Dej, care azi a depășit incidența de 3 cazuri la mia de locuitori. Numărul tot mai mare de infectări, de la o zi la alta, afectează în plin și Spitalul Municipal Dej, care se confruntă deja cu o suprasolicitare a secției dedicate pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

Conform managerului instituției medicale dejene, Mihai Pandrea, numărul de pacienți Covid a depășit deja numărul paturilor disponibile în secția Covid.

”Am avut multe zile cu zero pozitivi. Acum, dintr-o dată, a explodat totul, în două săptămâni. Astăzi aveam 23 de pacienți pe secție, pe 20 de paturi, și șase în terapie intensivă. Capacitatea noastră maximă este să ne extindem la 30 de paturi”, a declarat managerul spitalului dejean într-o emisiune la postul Radio Fir Dej.

Mihai Pandrea a precizat că și în primăvara acestui an spitalul din Dej avea o capacitate totală pe secția Covid de 30 dde paturi și șase în terapie intensivă, însă s-a ajuns ca în anumite zile să fie și câte 60 de pacienți internați cu Covid pe secție.

Având în vedere explozia de cazuri din ultimele zile, managerul unității spitalicești a anunțat că de azi nu va mai permite angajaților nevaccinați să lucreze în secțiile aflate în prima linie în luptă cu pandemia.

”Nu voi mai accepta să se lucreze pe secția Covid și în punctele unde există contact cu Covidul, respectiv secția Covid, Compartimentul de Primiri Urgențe, Terapia Intensivă, Radiologie, decât cu personal vaccinat. Am transmis asistentelor, celor care nu sunt vaccinate, că chiar dacă vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detașez. Deci le iau de acolo și detașez altele care sunt vaccinate”, a spus Mihai Pandrea.

Acesta a anunțat că există până în prezent un grad de vaccinare de 83% în cadrul personalului Spitalului Municipal Dej și că așteaptă ca și restul angajaților nevaccinați să ajungă să se imunizeze.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More