Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Secţia oncologie medicală a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, recepţionată după reabilitare

0 713

Vineri a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a secţiei externe de oncologie medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, investiţie care s-a ridicat la aproximativ 3 milioane de euro. La manifestări a participat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul s-a declarat impresionat de proiectul prin care o clădire veche a fost reabilitată termic, modernizată şi dotată, astfel încât să poată oferi standarde de calitate pacienţilor oncologici.

„Sunt absolut impresionat de ceea ce se întâmplă în dezvoltarea sectorului de sănătate în judeţul dumneavoastră, în oraşul capitală de judeţ. (…) Este al doilea model de dezvoltare, de reabilitare a unor clădiri istorice, care corespunde întru totul standardelor de calitate. (…) Am văzut echipa de la această secţie de oncologie, sunt opt medici – şase medici oncologi, doi medici hematologi -, este un concept integrat – lucrul acesta este, iarăşi, extrem de important, pentru că nu trebuie doar să tratăm pacientul într-un anumit moment. Este un concept integrat: spitalizare de zi, spitalizare continuă şi paliaţia”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că anul trecut au fost diagnosticate, la nivel naţional, aproximativ 100.000 de cazuri noi de cancer, boală care a devenit una din principalele cauze de morbiditate şi de mortalitate în România.

Potrivit informaţiilor prezentate de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în administrarea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, investiţia de la această secţie externă a început printr-un proiect de reabilitare termică cu fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, şi a continuat cu dotarea la standarde moderne a secţiei, reabilitarea altor două corpuri de clădire şi cu construcţia unei staţii de oxigen – investiţii realizate cu fonduri din bugetul judeţean şi ale spitalului, care s-au ridicat la 2,4 milioane de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More