Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Secția UPU-SMURD de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, modernizată pe fonduri europene

0 217

A fost semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Prioritatea de investiţii 8.1 pentru proiectul ”Extindere, modernizare și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, cod SMIS 122132, informează Consiliul Județean Sălaj.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a contractului este 11.433.417,45 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este 6.625.779,79 lei.

Prin realizarea acestui proiect secția UPU-SMURD va respecta prevederile Ordinului 1706/2007, spațiile nou create fiind dotate cu aparatură medicală corespunzătoare și vor avea următoarele funcțiuni: spațiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare şi/sau depozitare tărgi şi/sau scaune rulante pentru pacienţi.

Luând în considerare trendul ascendent al solicitărilor în secția UPU-SMURD, tipologia vastă a cazurilor medicale asistate, timpii actuali de așteptare, frecvența cazurilor medicale grave și uzura aparaturilor și materialelor existente, considerăm că prin modernizarea, extinderea și dotarea secției UPU – SMURD a Spitalului Județean de Urgență Zalău se vor oferi servicii de calitate, la standarde europene pacienților și se va crea posibilitatea ca personalul angajat să-și desfășoare activitatea într-un cadru care să fie în conformitate cu normele în domeniu.

Conform proiectului, data de finalizare a acestuia este 29 aprilie 2022.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More