Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Secție de Chirurgie la cele mai înalte standarde, inaugurată azi la Spitalul Municipal Dej – FOTO/VIDEO

0 881

inaugurare sectia chirurgie spital dej (1)

Zi de sărbătoare azi la Spitalul Municipal Dej, unde a fost inaugurată noua secție de chirurgie, reabilitată complet și adusă la standarde europene.

După șapte luni de zile în care secția a fost închisă complet și s-a golit întreaga secție, rămânând doar pereții, lucrările de reabilitare au început cu refacerea instalațiilor electrice, termice și de canalizare.

Din vechile saloane uriașe cu câte opt paturi, s-a ajuns acum ca pe noua secție de chirurgie să se mărească numărul de rezerve, acestea fiind prevăzute cu câte două sau patru paturi, fiecare salon beneficiind de toaletă proprie și cameră de baie prevăzută cu cabină de duș. Astfel, s-au îmbunătățit considerabil condițiile pentru pacienții internați la chirurgie, care în trecut dispuneau de o singură baie și o singură toaletă la capătul coridorului. Întreaga investiție se ridică la 100.000 de euro, adică 4,5 miliarde de lei vechi, investiția fiind realizată din fondurile proprii ale instituției spitalicești.

În prezența oficialităților locale și a reprezentanților direcțiilor de sănătate de la Cluj, managerul Spitalului Municipal Dej, dr. Mihai Pandrea, a făcut în cuvântul de deschidere a manifestărilor de azi un scurt istoric al secției de chirurgie.

”Secția de chirurgie a Spitalului Municipal Dej există în istoric din 1907, fiind prima secție electrificată, cu curent electric, din acest spital. În cadrul acestei secții de chirurgie s-au tratat pacienți în timpul celor două războaie mondiale. Apoi secția s-a mutat într-un alt pavilion și avea 60 de paturi, actualmente funcționează pe acest etaj (n.r. etajul IV)”, a spus Mihai Pandrea.

Pentru managerul spitalului Dej, chirurg de meserie, inaugurarea noii secții reprezintă un motiv în plus de bucurie.

”Ne bucurăm că am ajuns aici, în sfârșit. Am motive personale să fiu extrem de fericit pentru că profesia mea și meseria mea este de medic chirurg și cea de manager este o funcție. Voi munci cu multă plăcere începând de luni, cu mult mai mare plăcere ca și până acum voi veni la serviciu.

Toate eforturile pe care le facem le facem pentru oamenii din acest oraș și din localitățile adiacente” a mai spus managerul Mihai Pandrea.

”Ne-am obișnuit ca în ultima perioadă să fim prezenți la Spitalul Municipal Dej pentru a inaugura investiții. Acum suntem la finalizarea investițiilor la secția de chirurgie. Nu cu mult timp în urmă am participat la inaugurarea secției de Neurologie, pe urmă la Pediatrie, la secția de Psihiatrie, la cea de Nou născuți. Iată că în Dej se schimbă lucrurile în bine, tot ce înseamnă investiții în spital, în sănătate, în sănătatea cetățenilor noștri, în sănătatea copiilor noștri”, a declarat primarul Costan Morar.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Cluj, Emilia Groza, și-a exprimat și dânsa bucuria că noua secție de chirurgie a Spitalului Municipal Dej a fost reabilitată complet la cele mai înalte standarde.

”Vă felicit că puteți să oferiți locuitorilor acestui oraș servicii de calitate. Ei nu mai trebuie să vină până în Cluj, ceea ce este extraordinar de mare lucru. Eu n-am văzut în altă comunitate o asemenea implicare a tuturor autorităților pentru a realiza un scop comun, și a nume binele locuitorilor din comunitatea respectivă” a spus Emilia Groza amintind contribuția deosebită în acest sens a primarului Dejului și a deputatului Cornel Itu în bunul mers al comunității dejene.

Investițiile în reabilitarea secțiilor Spitalului Municipal Dej nu se vor opri aici, conform managerului dr. Mihai Pandrea, cel care, de când se află la conducerea unității spitalicești, a depus în permanență eforturi pentru ca pacienții dar și personalul medical să beneficieze de cele mai bune condiții. Astfel, încă din acest an vor demara lucrările de extindere și dotare a Compartimentului de Primiri Urgențe, o investiție necesară, care vine să completeze investițiile deja reușite în reabilitarea secțiilor de Interne, Neurologie, Psihiatrie sau Nou născuți, dar și reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului și a Laboratorului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More