Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare

0 289

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis Ministerului de Externe localitățile din străinătate în care trebuie înființate secții pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, unde domiciliază, potrivit Registrului electoral, minimum 100 de cetățeni români cu drept de vot.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (4) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, a transmis Ministerului Afacerilor Externe (MAE) localitățile din străinătate în care trebuie înființate secții de votare, precum și numărul acestora, fiind vorba de acele localități sau grupuri de localități în care își au domiciliul sau reședința, potrivit Registrului electoral, minimum 100 de alegători, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Localitățile menționate sunt:

* Luton (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord) — 1 centru

* Carabetovca (Regiunea Basarabeasca, Republica Moldova) — 1 centru

* Căușeni (regiunea Căușeni, Republica Moldova) — 1 centru

* Bardar (regiunea Ialoveni, Republica Moldova) — 1 centru

* Soroca (regiunea Soroca, Republica Moldova) — 1 centru

* Tarancon (regiunea Castilla-La Mancha/Cuenca, Spania) — 1 centru

* Torrejon de Ardoz (regiunea Comunidad de Madrid/Madrid, Spania) — 1 centru.

Urmează ca, în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoștință publică a datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, respectiv cel mai târziu la data de 11 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe să transmită Autorității Electorale Permanente lista secțiilor de votare care pot fi organizate și în alte localități decât cele prevăzute la art. 23 alin. (1) — (3) din Legea nr. 208/2015, motivată din punctul de vedere al oportunității înființării acestora, conform dispozițiilor art. 1 alin. (2) din OUG nr. 47/2016, se mai arată în comunicat.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More