Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Securitate sporită în școlile clujene. Butoane de panică pentru elevi și profesori

0 236

Pentru siguranța elevilor, școlile din Municipiul Cluj-Napoca sunt dotate cu butoane de panică. Aceste butoane, amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor și elevilor, sunt conectate la dispeceratul Poliției municipiului.

”În cazul unui incident, butonul de panică este apăsat, iar cel mai apropiat echipaj de politie se deplasează imediat la școală”, informează Primăria Cluj-Napoca.

Acest proiect a fost inițiat în anul 2010, fiind achiziționate 66 de butoane de panică. În perioada imediat următoare, Primăria va achiziționa centrale de transmisie alarmă pentru fiecare buton. Valoarea totală a acestor centrale este de aproximativ 30.000 lei. Aceasta îmbunătățire a sistemului de securitate cu butoane de panică se va realiza în aproximativ 20 de zile. De asemenea, se vor monta butoane de panică și în școlile sau liceele care funcționeaza în clădiri noi, se mai arată în comunicatul instituției.

”În acest context, menționez faptul că la ora începerii cursurilor și la încheierea acestora, la intrarea fiecărei școli va fi prezent un polițist local, un polițist din Poliția națională sau un jandarm”, transmite primarul Emil Boc.

Poliția locală, Poliția națională și Jandarmeria, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, vor efectua în preajma școlilor acțiuni pentru prevenirea absenteismului și a consumului de substanțe halucinogene.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More