Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ședință cu scântei a Consiliului Local Dej. Proiectul de hotărâre privind blocul V03 a fost aprobat – VIDEO

0 805

Consilierii locali dejeni au dezbătut azi, în cadrul unei ședințe de îndată, proiectul de hotărâre privind despăgubirea celor trei investitori inițiali în proiectul de construire a blocului V03 din cartierul dejean Dealul Florilor.

Ședința a fost una tensionată încă de la început, după ce consilierul local PNL Marius Butuza a contestat faptul că aleșii locali au fost convocați la o ședință de îndată, neconsiderând proiectele aflate pe ordinea de zi ca fiind unele de o urgență majoră astfel încât dezbaterea și aprobarea lor să nu sufere amânare până la ședința ordinară a lunii februarie.

De cealaltă parte, primarul Costan Morar și o parte dintre consilierii PSD, au motivat graba convocării acestei ședințe prin aceea că două dintre proiectele de hotărâre, cel privind blocul V03, dar și cel privind amenajarea Pădurii Bungăr, trebuie rezolvate cât mai repede. Pentru blocul V03 se încearcă o rezolvare cât mai grabnică a situației, în timp ce pentru proiectul privind Pădurea Bungăr se încearcă întocmirea în cel mai scurt timp a documentației necesare proiectului pentru a se putea accesa fonduri europene pentru dezvoltarea acestuia.

Așa cum era de așteptat, punctul fierbinte al dezbaterilor de azi l-a constituit discuția privind ”blocul polițiștilor”, asta după ce același subiect a fost pe larg dezbătut și în urmă cu doar o săptămână, la ședința ordinară a Consiliului Local Dej pe luna ianuarie. La acel moment, consilierii PNL au venit cu o propunere de organizare a unui concurs de soluții pentru mobilarea arhitecturală a zonei cuprinsă din bloc și terenul aferent, însă, la vot, proiectul a fost trântit prin votul majorității PSD, care nu a fost de acord cu organizarea unui astfel de concurs și cheltuirea de bani publici pentru recompensarea câștigătorilor.

Astăzi însă, a venit din nou momentul discutării acestei situații, de această dată după ce municipalitatea dejeană a primit undă verde de la Guvern pentru despăgubirea investitorilor.

”Modificarea HG 727/2002 este rezultatul numeroaselor demersuri făcute în acest sens de Primăria Dej și reprezintă actul oficial în baza căruia municipalitatea va putea plăti Ministerului de Interne, banii investiți în blocul V03. Pentru ca zona să poată fi degrevată de toate sarcinile, Municipiul Dej trebuie să despăgubească MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, S.C. ANY PRODCOM S.R.L. și LOTERIA ROMÂNĂ cu sumele investite în imobilul situat în Dej, str. Crângului nr.1 (bloc V03), actualizate cu rata inflației până la data plății, conform Institutului Național de Statistică, respectiv, aproximativ 1.650.000 lei, spunea primarul Costan Morar înainte de ședința de azi.

Chiar dacă s-au aruncat acuze de propagandă politică dintr-o parte în cealaltă a mesei de consiliu, într-un final, proiectul a fost votat în unanimitate, asta și pentru că opoziția a fost slab reprezentată, doar doi consilieri ai PNL fiind prezenți la ședință.

Pasul următor, pentru rezolvarea situației ruinei hidoase din cea mai aglomerată zonă comercială a Dejului, este ca municipalitatea să scoată din bugetul local aproape 17 miliarde de lei vechi pentru a despăgubi Ministerul de Interne, Loteria Română și societatea Any Prodcom, urmând ca mai apoi să decidă ce se întâmplă cu blocul și terenul respectiv.

Cum constricția nu mai poate fi finalizată, cel mai probabil se va trece la demolarea acesteia, care va mai scoate aproape 4 miliarde din bugetul dejenilor, pentru ca apoi terenul să fie ori vândut unui investitor privat, ori concesionat potențialilor investitori, ori ca administrația locală să dispună în alt fel de respectiva zonă.

Ședința de azi a fost transmisă de Someșeanul.ro în direct pe canalul de Youtube. Puteți urmări înregistrarea în materialul video de mai sus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More