Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

LIVE TEXT Ședință de Consiliu Local la Dej

1 48

consiliul local dej 2014

Consilierii locali dejeni se întâlnesc azi, de la ora 15, în ședința ordinară a lunii martie, una în care aleșii locali vor dezbate câteva proiecte ale administrației publice locale. Someșeanul.ro vă va ține la curent cu stadiul discuțiilor din ședința de consiliu, dar și cu proiectele aprobate de către consilieri.

La ședință sunt prezenți 16 consilieri locali.

Ordinea de zi a ședinței de azi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al Spitalului Municipal Dej la data de 28 februarie 2014.

Aprobat cu unanimitate de voturi.

2. Proiect de hotărâre privind constituirea fondului de rezervă bugetară în sumă de 7.000 lei şi utilizarea acestuia pentru ajutorarea victimelor accidentului rutier Ambulanța Dej din data de 12 martie 2014.

Viceprimarul Aurelian Mureșan propune ca suma acordată să fie de 11.500 de lei, ce vor fi donați asistentei medicale rănită în accidentul de la Cășeiu.

Primarul Costan Morar ridică suma la 15.000 de lei. ”Azi am discutat la nivel de Spitalul Județean. O parte din sumă a primit-o de la Casa de Asigurări. Găsim și noi resursa necesară ca toată lumea să fie fericită”, a spus edilul. Lazin a declarat și el că ”ei au cerut doar 11.500 de lei, nu altă sumă”.

”Eu v-am spus decizia care s-a luat în comisia economică”, a mai spus Aurelian Mureșan. ”Nu este un concurs, care este mai darnic. Dacă omul a cerut 11.500 și noi putem să-i acordăm această sumă, să facem acest lucru”, a subliniat Butuza.

11.500 de lei – s-a votat varianta propusă de comisia economică, 13 voturi pentru. Propunerea primarului a căzut.

Citește și: Bani din fondul de rezervă pentru asistenta medicală rănită în accidentul de la Cășeiu

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Actului adițional Nr. 1 la Contractul de concesiune Nr. 79/23.413 din 29 noiembrie 2010.

Comisia juridică a propus 10 ani, la fel și urbanism și econimică, în timp ce comisia de cultură nu a luat o hotărâre, urmând ca fiecare consilier să își exprime opțiunea prin vot. Nicolae Lazăr: ”Prelungirea concesiunii se poate face numai pe o perioadă care nu este mai mare decât jumătate din durata inițială”, spune PPDD-istul. Tot acesta propune 5 ani de zile, după expirare.

Este vorba despre deschiderea unui punct farmaceutic. ”Nu mi se pare nici logic, nici normal ca și contractul acesta să fie modificat. El mai are 6 sau 7 ani până la expirare”, a zis Lazin. Cîmpean: ”Nu cred că doamna de la Catenna trebuie să își facă probleme, construcția e frumoasă, rezistentă, propunerea mea e să rămână în continuare contractul existent”.

Propunerea executivului: 25 de ani – 1 vot, nu a trecut. Rămâne în vigoare contractul actual încheiat pe o perioadă de 10 ani, din care au mai rămas 7 ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 5 ani.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea concesionării prin încredințare directă a terenului în suprafață de 124 m.p., situat în Dej, Strada Crișan Nr. 11.

Proprietarul dorește extinderea construcției cu aproximativ 60 mp. O să urmeze o evaluare a terenului.

Toate comisiile au dat aviz favorabil. ”Doresc ca concesiunea să se facă pe 25 de ani” – propunere Lazăr.

Propunerea executivului: 49 de ani, 15 voturi pentru, proiectul a trecut.

5. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local Dej Nr. 18 din 28 februarie 2013.

Comisia de urbanism – aviz favorabil, juridică – cu mențiunea că ar trebui să se arate la art.1 că este vorba despre modificarea Hotărârii CL nr. 18 din 28 feb 2013, și celelalte comisii au dat aviz favorabil.

Ioan Man, consilierul juridic al uneia dintre societățile comerciale implicate în litigiu, își expune punctul de vedere în fața aleșilor locali. ”Am venit în fața dvs. deoarece vreau să previn darea în judecată a Consiliului Local, într-un proces penal”, a spus Man.

Butuza: ”Din ceea ce ne-a expus domnul Man rezultă că situația respectivului teren nu este deloc limpede. Eu propun amânarea proiectului până la clarificarea situației printr-o hotărâre judecătoarească, o hotărâre finală”. ”Nu putem să luăm o decizie la ora asta, numai în urma unei decizii judecătorești. Și eu propun tot amânare”, a explicat și Lazăr.

Propunerea executivului: 3 voturi pentru. Propunere Butuza și Lazăr (cea de amânare): 12 pentru. Proiectul se amână.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Grupului Local de lucru, componența acestuia şi Planul Local de măsuri pentru aplicarea Strategiei Guvernului de îmbunătățire a situației romilor pe anul 2012 – 2020.

”În Dej sunt aproximativ 800-900 de rromi, nu este ușor de integrat social. Lucrurile sunt complexe, nu trebuie doar să ceară de la comunitate, ci și să facă ceva pentru comunitate. Trebuie să contribuie și ei la integrare”, a spus primarul.

S-a dat aviz favorabil din partea celor patru comisii. 16 voturi pentru, proiectul a trecut.

7. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale:

– Adresa TRANSURB S.A. Nr. 5.368/17 martie 2014, privind Contul de execuție la data de 31 decembrie 2013 – 31 ianuarie 2014;

Lazin: ”În sfârșit după 2 ani de zile au început să ne prezinte situații ale SC Transurb, deși la început sunt mai stângace”. Se vorbește despre un audit la societate. Cîmpean: ”Să discutăm și despre tema dotării autobuzelor cu aparate GPS”.

”Dacă am putea renunța mâine la Transurb, am renunța, dar configurația geografică a orașului nu ne dă voie”, a declarat edilul Dejului.

Dora Muncelean: ”Ar trebui să le acordăm șansa de a ne prezenta raportul comisiei de cenzor și cel al Consiliului de Administrație pentru exercițiul bugetar anterior, și abia apoi să formăm comisia de audit”.

”Eu propun ca pentru cele 14 autobuze să montăm acest sistem, se elimină suspiciuni referitoare la costuri”, a spus și Barbu, reprezentantul Transurb. Costurile se ridică la 5000 de euro+TVA.

Cel mai probabil, în ședința următoare va fi rectificat bugetul pentru a se putea finanța GPS-ului. ”Acest efort din partea comunității trebuie răsplătit și din partea Transurbului”, a arătat în finalul discuției Morar Costan, referindu-se la facilitățile pensionarilor care primesc bilete gratuit.

– Adresa Nr. 4.848/ 11 martie 2014 privind Invitația în vederea medierii asupra conflictului de muncă asupra drepturilor salariale ale Învățământului Preuniversitar Dej.

Bob: ”Sindicaliștii se vor bate pentru a ne recăpăta aceste drepturi legale”, s-a rezumat să spună directorul CNAMD.

Se discută diverse subiecte.

În aproximativ 10-12 zile va avea loc o nouă ședință referitoare la distribuția județeană.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. d spune

  2.Poate plusa ca nu-s diun buzunarul lui.
  3.Crede ca se poate schimba pt. oricine cere?
  6.Sa le si ceara cineva, si sa le refuze scutirile.
  7.Ce-s 5000 euro la un Dej? pe langa fantana de 5 mld lei.
  Cons. Bob, ca profesor vrea drepturile, dar ca si consilier nu e de acord cu ale altora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More