Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Şef de la Poliţie Rutieră, prins cu permis auto fals

0 46

politia rutiera

Un subofiţer din Direcţia Rutieră a fost prins cu permis fals. Ofiţerul, un fost purtător de cuvânt al Direcţiei de Poliţie Rutieră, este cercetat disciplinar de către superiorii din IGPR pentru conducere fără permis auto.

Subofițerul nu a avut niciodată permis de conducere, dar cu toate acestea, în ultimii ani a condus fără probleme, ba chiar a însoțit și coloane oficiale, la volanul unei mașini de poliție.

Descoperirea faptului că subofițerul nu avea permis de conducere a fost făcută chiar de către colegii acestuia. Dorind să-l treacă de la departamentul de Educație Rutieră la un alt departament, polițiștii au descoperit că numele de familie de pe permisul de conducere era incomplet.

După ce au verificat informațiile în bazele de date, au descoperit că permisul de conducere era fals.

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, avea atribuţii legate de educaţia rutieră. La un moment dat, acesta ar fi vrut să se mute pe o altă linie de muncă şi a fost nevoit ca, printre alte documente, să facă şi dovada faptului că deţine permis de conducere.

În acest context, poliţistul ar fi recunoscut în faţa colegilor săi că nu are permis. Aceştia l-au întrebat cum a condus până acum, atât maşina de serviciu cât şi autoturismul personal, iar Căpâlnaş ar fi arătat un permis care nu era al lui.

Augustin Căpâlnaş a fost preot timp de 10 ani, la Alba Iulia, unde a şi lucrat în Poliţie, începând cu 2004. El a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Potrivit unor oficiali din Poliţia Română, ofiţerul este încă în funcţie, acesta fiind în prezent în concediu medical. Pe numele lui Căpâlnaş a fost deschis un dosar penal.

Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie, cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere.

La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului.

Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta, se arată într-un comunicat al IGPR.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More