Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Șef district în cadrul ocolului silvic și un pădurar, sancționați – FOTO

1 792

Polițiștii au organizat mai multe acțiuni preventive în ceea ce privește delictele silvice. Un pădurar și un șef district în cadrul ocolului silvic au fost sancționați.

Prin acțiunile polițiștilor, privind combaterea delictelor silvice, la data de 1 martie a.c., un bărbat a fost depistat transportând material lemnos fără a deține acte de proveniență legală

Bărbatul, în vârstă de 30 ani, având calitatea de șef district în cadrul unui ocol silvic, a fost descoperit în timp ce transporta cantitatea de 2 mc de material lemnos, pe raza localității Rebrișoara. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta ar fi transportat material lemnos, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire. Acesta a fost astfel sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

La aceeași dată, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au identificat un bărbat, de 45 ani, având calitatea de pădurar în cadrul unui ocol silvic, bănuit de comiterea faptei. Acesta este cercetat pentru faptul că, la data de 17 noiembrie 2017 ar fi emis în fals un aviz de însoțire pentru o cantitate de 2 mc de material lemnos. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual.

De asemenea, noaptea trecută, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au prins în flagrant delict un bărbat, de 32 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce tăia fără drept și sustrăgea arbori dintr-o pădure de pe raza comunei Măgura Ilvei. În urma extinderii investigațiilor, s-a stabilit că, în perioada 28 februarie – 2 martie a.c., ar fi tăiat și sustras arbori din acea pădure. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1900 lei și a fost recuperat parțial.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Si pestii cei mari….?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More