Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Șefi de secție de la spitalele de urgență din Bistrița și Zalău, declarați incompatibili de ANI

0 242

Agenția Națională de Integritate a anunțat, joi, că a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 15 persoane care dețin sau au deținut funcții de conducere în unități medicale.

În comunicatul de presă al ANI se precizează că este vorba despre 12 foști sau actuali șefi de secții, doi foști sau actuali directori medicali și un manager de spital.

Printre cei nominalizați ca incompatibili de către ANI se află doi șefi de secție ai Spitalului de Urgență Bistrița și un șef de secție la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

 

Astfel, Minodora Bogdan, Șef Secție Cardiologie în cadrul Spitalului Județean de Urgența Zalău, jud. Salaj, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 august 2007 întrucât deține, simultan, funcțiile de șef secției și administrator al S.C. POLICLINICA DOCTOR BOGDAN S.R.L.

La Bistrița, Iuliu-Ioan Silveșan-Gherman, șef secție Obstetrica-Ginecologie II din cadrul Spitalului Județean de Urgența Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31 decembrie 2008 — 02 octombrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. MEDIKA-GINSIL S.R.L.

Tot la Bistrița, Victoria Bindea, șef secție Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgența Bistrița, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 mai 2007 — 08 octombrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. UNIHERON S.R.L.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 (în forma în vigoare pâna la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015, se mai precizează în comunicatul ANI.

Celelalte persoane declarate incompatibile de către ANI sunt:

Cristian Popa, Șef secție Psihiatrie Acuți I în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, jud. Teleorman Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 octombrie 2011, întrucât deține, simultan, funcțiile de șef secție și administrator la CABINETUL MEDICAL DR. POPA SRL, având ca obiect de activitate ‘activități de asistența medicala specializata’.

Sorana-Mihaela Lăzărescu, fost membru al Comitetului Director (director medical) în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, jud. Teleorman, care s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 octombrie 2011 — 10 octombrie 2014, întrucât a deținut simultan, funcțiile de director medical și administrator unic al S.C. CABINETUL MEDICAL DR. LAZARESCU S.R.L., având ca obiect de activitate ‘activități de asistență medicală specializată’.

Mihai Iulian Ștefanescu, Șef secție Obstetrica-Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal ‘Caritas’, Roșiori de Vede, jud. Teleorman, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2007 — 15 aprilie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. SALVAMED S.R.L. și S.C. SALVAMED CENTER S.R.L.

Gabriel Pretorian, Șef de secție în cadrul Spitalului Orașenesc Zimnicea, jud. Teleorman S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 iulie 2010 — 24 noiembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. PREMED S.R.L.

Ioan Romulus Ușurel, șef secție Pneumologie în cadrul Spitalului Județean de Urgența Reșița, jud. Caraș-Severin S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2008 — 11 decembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. ECU-NATUR S.R.L.

Ecaterina Ușurel, fost șef de secție în cadrul Spitalului Județean de Urgența Reșița, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 mai 2008 — 01 ianuarie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. ECU TEHNOLOGY S.R.L., având ca obiect de activitate ‘activitați de asistența medicala specializata’.

Florea Borțun, Șef secție Obstetrica-Ginecologie în cadrul Spitalului Județean de Urgența Reșița, jud. Caraș-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2008 — 11 decembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator S.C. al MEDICAL PREST S.R.L.

Aurel Gavra, Șef secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, jud. Caraș-Severin S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2008 — 26 februarie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. CABINET MEDICAL DR. GAVRA S.R.L.

Viorel Ioan Stan, Șef secție Anatomo-Patologie în cadrul Spitalului Județean de Urgența Reșița, jud. Caraș-Severin, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 octombrie 2008, întrucât deține simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. CITO MED LAB S.R.L.

Masoud Hashemi, Șef secție Obstetrica-Ginecologie II în cadrul Spitalului Județean de Urgența Slatina, jud. Olt, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 martie 2010—16 februarie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. ARIANA MED S.R.L.

Emilia Martin Vereș, Director medical în cadrul Spitalului C.F. Sibiu, jud. Sibiu Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 04 noiembrie 2013, întrucât deține, simultan, funcțiile de director medical în cadrul Spitalului C.F. Sibiu, și șef al secției de Medicina interna (actualmente secția Boli Cronice începând cu data de 03.04.2014).

Claudiu Constantin Damian, manager al Spitalului Județean de Urgență Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 august-24 septembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Buzău și director în cadrul S.C. ROMARTA S.A, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) oi b) din Legea 95/2006 (în forma în vigoare pâna la data de 28.08.2015).

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încalcarea obligațiilor legale privind (…) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sancționeaza potrivit reglementării aplicabile demnitații, funcției sau activitatii respective (…)’.

‘Persoana (…) fața de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publica (…) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din funcția ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o funcție eligibila, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More