Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Şeful de post din Reteag s-a împuşcat în Postul de Poliţie

1 471

Descoperire șocantă în această dimineață în Postul de Poliție din comuna Petru Rareș (Reteag), Bistrița-Năsăud, unde șeful de post a fost găsit împușcat în piept. Acesta a fost descoperit de către colegii polițiști.

Din câte se pare, Ioan Tomoiagă s-a împușcat în piept cu arma din dotare, în această dimineață.

Mai multe echipaje de poliție și criminaliști se află la fața locului pentru a demara cercetările în acest caz și a afla ce s-a întâmplat.

Deocamdată nu se cunoscut motivele care l-au împins pe Tomoiagă la acest gest dramatic.

Informația că Ioan Tomoiagă s-a împușcat a fost confirmată și de către chestorul Marius Linul, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița, care a declarat că șeful de post s-a împușcat cu arma din dotare și că va reveni cu un comunicat în cursul zilei de azi, după ce află mai multe date din anchetă.

Primarul comunei Petru Rareş, Vasile Cocos, a declarat pentru Timp Online: „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ne lasă să intrăm acolo. Dânsul nu e localnic, e de prin Beclenuţ, Săsarm, aşa ceva, face naveta. E căsătorit cu o învăţătoare şi are două fetiţe. În ultima perioadă, nu a fost în comună. Timp de două luni a fost plecat la Slatina, la nişte cursuri. Abia de vreo săptămână s-a întors şi nici nu am apucat să vorbesc cu el. De când am aflat ce s-a întâmplat, nu mai pot vorbi. A fost un băiat extraordinar. Domnul vice m-a sunat că trebuia să meargă până la Baţa şi mi-a spus că Tomoioagă pare că a decedat la postul de poliţie. Atât ştiu. Mai multe nu ştiu. Sunt şocat. A fost un băiat extraordinar, aşa ceva vă spun că mai rar se naşte. A fost ofiţer superior, foarte bun şi apreciat de colegi”, a spus primarul.

Subcomisarul de poliție Ioan Tomoiagă, născut în 23.11.1972 la Sînicolau Mare, era căsătorit și are doi copii. El a urmat Liceul Industrial Beclean, Școala de agenți de poliție Slatina, tomoiaga petru raresUniversitatea ”Avram Iancu” Cluj Napoca – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport și Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte ”Gheorghe Cristea” Bucureşti – Facultatea de Drept.

Înainte a de îndeplini funcția de șef al Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş, a fost agent de ordine formaţiunea ordine publică și subofițer operativ cercetări penale la Poliţia oraş Beclean, ofițer tradiţii educaţie Serviciul cabinet la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, ofițer formațiune poliție urbană la Beclean și șef poliție comunală Petru Rareș.

ACTUALIZARE:

Potrivit anchetatorilor, Ioan Tomoiagă a lăsat în urma sa un bilet de adio adresat familiei, prin care însă nu-și explică gestul de a-și lua viața în această dimineață.

Se pare însă că acesta avea probleme cu banii, acumulând în ultima perioadă datorii însemnate la diverse persoane. Oamenii din Reteag povestesc că Tomoiagă a primit și câteva amenințări de la cei de la care a împrumutat bani.

De asemenea, polițistul era extrem de afectat de problemele de sănătate ale fiicei mai mici, care suferă de o afecțiune cardiacă și nu putea fi operată.

Sinuciderea subcomisarului de poliție Ioan Tomoiagă a șocat pe toată lumea. Colegii de muncă ai acestuia și oamenii din Reteag, dar și vecinii acestuia din Beclenuț au doar cuvinte de laudă despre cel trecut în neființă și nu-și explică de ce acesta a recurs la un asemenea gest extrem în loc să caute ajutor printre rude, prieteni și cunoscuți.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Monica Leostean spune

    Condoleante familiei…D-zeu sa ii ajute sa treaca peste aceasta grea incercare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More