Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Seism de 5,5 grade în Vrancea, cel mai puternic din ultimii patru ani

0 54

seism-cutremur

Seria de zeci de cutremure de mică intensitate din zona județului Galați a fost continuată în această dimineață de un seism puternic ce a avut loc în zona Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe Richter a avut loc în această dimineaţă în Vrancea, la ora 4.37, el resimţindu-se şi în Bucureşti, Braşov, Piteşti, Slobozia, Constanţa, Iaşi dar şi în alte oraşe ale ţării.

Potrivit specialiştilor, acesta ar putea fi urmat de replici de mai mică intensitate. Seismul s-a produs la 140 km de adâncime, fiind cel mai puternic seism din ultimii patru ani ani.

Seismul a fost înregistrat şi de Institutul american de geofizică (USGS) cu o magnitudine de 5,3.

ACTUALIZARE: 

Cutremurul s-a simţit la Vaslui, Iaşi, Târgovişte, Slobozia, Constanţa, Tulcea, Buzău, Braşov, Piteşti, Ploieşti, Bacău, Craiova, Brăila, Roman, Vâlcea, Giurgiu, Craiova, Sibiu, Bârlad, Olteniţa, Călăraşi, Brăila, în judeţele Teleorman şi Olt, dar și la Chișinău.

O replică cu magnitudinea de 2,7 pe scara Richter şi adâncime de 87 de km s-a produs la ora 8:10. Replica  s-a produs la o adâncime de 87 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 41 de kilometri de Covasna şi Focşani, la 48 de kilometri de Râmnicu Sărat şi Mărăşeşti şi la 51 de kilometri de Târgu Secuiesc.

Citiți și : Cutremure în lanț în România. Seism după seism la Galați

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More