Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Selecţia Naţională Eurovision 2016 va fi organizată la Baia Mare

0 52

Spectacolele în urma cărora vom afla piesa care va reprezenta România la Eurovision se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Baia Mare. Cele două evenimente – semifinala de vineri, 4 martie şi finala din 6 martie – vor fi transmise în direct de TVR.

Înscris în lupta pentru titlul de Capitală europeană a culturii 2021, Baia Mare va găzdui show-urile Selecţiei Naţionale în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, aceasta având o capacitate de aproximativ 2500 de locuri.

„Organizarea Selecţiei Naţionale în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, ultimele show-uri fiind organizate la Braşov, în 2014, respectiv Craiova, în 2015. Anul acesta, a venit rândul băimărenilor să urmărească, din tribune, evoluţia artiştilor înscrişi în concurs”, a declarat Iuliana Marciuc. „Oferta deosebită a gazdelor din Baia Mare, a domnului primar Cătălin Cherecheș și a Consiliului Local Baia Mare, a făcut ca distanţa de Bucureşti să fie compensată pe deplin, astfel încât suntem convinşi că cele două spectacole organizate aici vor fi, cu adevărat, impresionante” a mai adăugat vedeta TVR.

”Am bucuria să vă anunț că am reușit să conving, împreună cu Consiliul Local, conducerea Televiziunii Române să organizeze în Baia Mare Selecția Națională Eurovision, în 4-6 martie, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”. Miercuri va fi prezentă în Baia Mare o amplă delegație a TVR pentru a stabili toate detaliile legate de organizarea și producția acestui eveniment. Este un eveniment pe care mi l-am dorit în Baia Mare, la care prea puțini au visat că se va întâmpla vreodată în Baia Mare, dar mă bucur că am adus orașul la un nivel de credibilitate și vizibilitate astfel încât să fie orașul ales de către organizatori pentru un astfel de eveniment. Mă bucur că noi, băimărenii, vom avea șansa să participăm la acest eveniment și să contribuim la creșterea prestigiului României. Nu în ultimul rând, această dorință a mea de a organiza la Baia Mare acest eveniment este izvorâtă și din faptul că vrem să arătăm că noi, municipiul Baia Mare, suntem capabili să organizăm evenimente de mari dimensiuni și în perspectiva devenirii Capitală Eropeană a Culturii în 2021. Este și o șansă a orașului de a se face cunoscut în peste 40 de state prin transmisiunile în direct și lucrul acesta poate avea reverberații și în dezvoltarea economică, prin turism, a orașului nostru. Mă bucur că am reușit împreună cu băimărenii într-un timp foarte scurt, în aproximativ patru ani, să facem din Baia Mare un oraș care contează atât în România cât și în Europa”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

În ciuda situaţiei financiare extrem de grave, TVR face eforturi deosebite pentru a participa la cel mai important concurs muzical european.

Câştigătorul Selecţiei Naţionale va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, în a doua semifinală a concursului, iar Finala va avea loc pe 14 mai.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More