Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Senator clujean, amenințat cu moartea pe Facebook. A depus plângere penală

0 196

Senatorul clujean USR Mihai Goțiu, care este și vicepreședinte al Senatului, a depus, vineri, la Secția 5 de poliție din Cluj-Napoca, o plângere penală, susținând că ar fi primit amenințări cu moartea, pe rețelele de socializare.

„Am depus plângere penală pentru amenințări cu moartea. Am primit o amenințare în urmă cu o săptămână, înainte de protestele de la Cluj, pe Facebook, de la un profil cu numele Stanciu Aurel, dar bănuiesc că este un profil fals, cu o poză cu un cuțit însângerat și cu mesaje că o să vină și o să-mi înfigă cuțitul pe la spate când nu sunt atent”, a declarat Mihai Goțiu, la ieșirea din secția de poliție.

El a spus că același tip de mesaj l-au primit și alte persoane.

„Am înțeles că amenințări au primit și alți oameni care voiau să participe la proteste și, căutând, de pe același profil am văzut că, în acest an, au primat asemenea amenințări și ar fi fost vizat și fostul șef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu. Aștept ca instituțiile statului să-și facă datoria, să-l găsească pe cel care a postat aceste mesaje sau pe cel care se află în spatele acestor mesaje”, a subliniat Mihai Goțiu.

Senatorul USR a mai spus că asemenea amenințări nu sunt permise într-un stat de drept.

„Temerea cea mai mare e cea indusă mamei mele, prietenilor, cunoscuților care au putut să vadă aceste mesaje și pentru orice cetățean român care primește asemenea amenințări. Consider că este important ca ele să înceteze, pentru că cei care stau în spatele unor astfel de amenințări trebuie să înțeleagă că nu suntem într-un stat cocotier, al discreționismului, arbitrariului, în care exercitarea unor drepturi cetățenești legitime, cum e libertatea de exprimare, chiar și în stradă se lasă cu asemenea amenințări”, a menționat vicepreședintele Senatului.

În mesajul respectiv, postat pe un site de socializare, autorul l-a numit „securist” pe senatorul USR și a scris că îl va ucide „cu sânge rece”, solicitându-i „să nu se mai bage în seamă”, „să nu manipuleze” și „să nu mai scoată în stradă” lumea.

Întrebat de corespondentul Mediafax dacă va solicita protecţie de la SPP, vicepreşedintele Senatului a spus că speră să îşi continue activitatea politică fără să aibă nevoie de escortă de jandarmi sau SPP-işti pentru protecţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More