Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Senator clujean, cere demisia șefilor de la Rutieră și IPJ pentru că a stat blocat în trafic mai multe ore – VIDEO

0 489

„Valea Oltului, blocată de deciziile unor idioţi!”, a fost titlul unui filmuleț postat pe Facebook de senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu. Acesta a fost blocat în trafic mai multe ore, în judeţul Vâlcea, după ce, când circulaţia a fost afectată o zi întreagă din cauza unei cisterne cu combustibil care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Senatorul USR consideră că poliţiştii au informat greşit participanţii la trafic atunci când au anunţat că Valea Oltului va fi blocată doar 20 de minute. Asta pentru că cele 20 de minute s-au transformat în trei – patru ore.

Cele întâmplate l-au enervat cumplit pe Mihai Goţiu, care şi-a vărsat nervii pe Facebook într-o postare acidă şi acuzatoare, cerând demiterea şefilor de la Rutieră şi de la Poliţia Vâlcea. Iată ce a scris senatorul pe pagina sa oficială:

„CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ÎN ROMÂNIA SE IAU DECIZII CRETINE sau cum a fost blocată aseară Valea Oltului timp de trei ore, fără o atenționare prealabilă pentru miile de șoferi și pasageri, prinși în coloane de mașini și TIR-uri de peste 15 (cincisprezece) kilometri.
Totul a pornit de la Poliția Română care a permis o intervenție solicitată de CNAIR, care a blocat circulația cu totul, pentru ridicarea unei autocisterne răsturnată în șanț dimineața, la o oră de trafic maxim (aproape de ora 19.00) și asta fără ca această intervenție să fie anunțată în prealabil la radio, online, TV și/sau de agenți de circulație la intrările pe Valea Oltului. Când am sunat aseară la Poliția Rutieră, singurele explicații pe care le-am primit referitoare la motivul pentru care s-a luat o asemenea decizie iresponsabilă au fost că: ‹atunci a ajuns automacaraua și s-a crezut că intervenția va dura mai puțin›(!).

Cum nu mă aștept ca deștepții care au luat decizia să înțeleagă că în filmele la care se uită pe Discovery, cu intervenții în regim de urgență, sunt prezentate doar secvențe de câteva minute (nu operațiunile integral, care durează cu orele), o să cer oficial explicații și demiterea șefilor de la Rutieră și de la Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea (parcă văd că vreunul dintre ei o fi având și vreun doctorat la una din celebrele școli doctorale militare ori ale SRI). Astăzi, am făcut o primă declarație politică în acest sens, în Senat (declarația aici: https://cluj.usr.ro/asta-e-romania-trasa-si-blocata-pe-mar…/ ).

Altfel, ceea ce s-a întâmplat ieri pe Valea Oltului e imaginea României. O Românie trasă pe marginea drumului, cu cetățenii blocați în trafic, din cauza deciziilor iresponsabile luate de cei care ar trebui să facă lucrurile să meargă. O Românie în care ești anunțat oficial că o situație se rezolvă în câteva ore, zile sau luni, dar durează ani la rând până când lucrurile încep să se pună în mișcare. Vă miră că oamenii ies în stradă într-un moment în care toate statisticile invocate de guvernanți ne spun că o ducem bine? Pe mine nu: am învățat de destul de mult timp să nu mai cred în minciunile ofiale. Schimbăm ceva?

PS: Imaginile filmate mai jos surprind doar începutul coloanei de pe sensul Râmnicu Vâlcea – Sibiu. De la Brezoi, coloana se întindea până la Căciulata (mai mult de 15 kilometri)”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More