Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Senatorii ”nu dau doi lei” pe alocațiile copiilor

2 76

delegatieDejParlament (1)

Plenul Senatului României a respins propunerea legislativă de indexare a cuantumului alocațiilor pentru copii începând din anul 2014.

O propunere legislativa privind modificarea si completarea legii privind alocatia de stat pentru copii a fost respinsa de plenul senatului. Senatorii nu au dorit indexarea incepand cu 2014 a cuantumului acestei alocatii.

Legea are caracter organic şi va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

În 12 noiembrie, când senatorii din Comisia de muncă au discutat propunerea legislativă, preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, Liviu Pop, estima că, în cazul adoptării acestei iniţiative, indexarea ar fi de 1,8-1,9 lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi 7-8 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani.

Senatorii au respins marirea alocatiei cu 79 de voturi „pentru”, 14 „impotriva” si 17 abtineri. Ar fi fost necesare 89 de voturi „pentru”, ca legea sa treaca de Senat. Aceasta este a doua oara in ultimele luni cand o astfel de majorare nu trece de Senat. In luna octombrie a mai fost respinsa o propunere legislativa care prevedea majorarea de la 42 la 200 de lei a alocatiei pentru copii.Proiectul de lege respins acum prevede ca tinerilor cu varste intre 2 si 18 ani sa li se majoreze alocatia de stat cu sume cuprinse intre 1,8 si 1,9 lei. De asemenea, copiii cu varste cuprinse intre o zi si 2 ani ar primi 7 sau 8 lei in plus.Alocatia pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani este in prezent de 25 de ori mai mica decat media din UE.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. unu spune

    apoi sa-i fut in gura

  2. Ionică Borchină spune

    Niste mincinosi si ipocriti !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More