Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Senatorul clujean Alexandru Cordoş, soţia şi fiica acestora, urmăriţi penal de DNA

0 39

alexandru cordos

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale față de senatorul Alexandru Cordoş, faţă de soţia acestuia, Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, şi faţă de fiica parlamentarului, Andreea Alexandra Cordoş.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecților:

CORDOȘ MIHAIELA LUCIA, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (26 acte materiale),

CORDOȘ ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale).

CORDOȘ ANDREEA ALEXANDRA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (3 acte materiale).

Procurorii DNA au dispus joi seara, în jurul orei 22, emiterea unui mandat de reţinere pentru 24 de ore, pe numele Mihaelei Lucia Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, cercetată pentru fapte de corupţie.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În intervalul noiembrie 2014 — prezent, suspecta Cordoș Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 — 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc.

În perioada ianuarie — aprilie 2015, în activitatea sa infracțională suspecta Cordoș Mihaiela Lucia a fost sprijinită și de fiică-sa Cordoș Andreea Alexandra, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordoș Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

În alte două rânduri, suspecta Cordoș Andreea Alexandra a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, se mai precizează în comunicatul de presă al DNA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More