Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Senatorul clujean Alexandru Cordoș, urmărit penal pentru dezvăluirea de interceptări într-un dosar

0 53
alexandru cordos
Foto: ziuadecj.realitatea.net

Senatorul PSD Alexandru Cordoș este urmărit penal după ce a dezvăluit interceptări într-un dosar, în sarcina sa reținându-se infracțiunea de favorizare a făptuitorului, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

După ce a intrat în posesia unor informații obținute de la finul său, angajat la DNA, Cordoș a avertizat unele persoane că sunt interceptate și s-au creat prejudicii în unele anchete ale Direcției Naționale Anticorupție.

”În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj. De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, se arată în comunicatul procurorilor anticorupție.

Lui Alexandru Cordoș i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, precizează procurorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More