Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, prezent la Dej – FOTO

0 113

parastas teofil herineanu-2

Sute de persoane, preoți și credincioși, au participat sâmbătă, la biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, la parastasul de 40 de zile de la trecerea în neființă a părintelui Teofil Herineanu, cel ce a fost protopop al Dejului timp de peste 30 de ani.

Slujba de pomenire a fost oficiată în biserica parohiei Dej I de Înaltpreasfințitul Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord. La slujbă au participat membri ai familiei părintelui Teofil, actualul protopop al Dejului, părintele Ioan Buftea, preoți din Protopopiat, dar și clerici și credincioși veniți din jurul municipiului Dej, precum și din Cluj sau Năsăud.

Slujba de parastas a fost precedată de Sfânta Liturghie. În cadrul cuvântului duhovnicesc Înaltpreasfințitul Serafim le-a vorbit celor prezenți despre iubirea care nu piere niciodată și care continuă să existe și dincolo de mormânt, mai ales că moartea nu este decât o trecere a omului spre viața cea veșnică. „De fiecare dată când ne gândim și ne rugăm pentru cei adormiți intrăm într-o legătură vie, reală cu ei”, a precizat Înaltpreasfințitul Serafim, citat de radiorenașterea.ro.

După slujba de la Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, întregul sobor de preoți împreună cu ÎPS Părinte Serafim, urmați de credincioși au mers la mormântul părintelui Teofil, unde au rostit o rugăciune.

Părintele Teofil Herineanu, fostul protopop al Dejului a trecut la cele veșnice pe 4 februarie anul acesta, după o îndelungată luptă cu boala.

FOTO: radiorenasterea.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More