Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Serbările Bistriței Medievale ajung la a zecea ediție

0 48

Serbările Bistriței Medievale, evenimentul cultural care își propune an de an să reînvie atmosfera medievală și să scoată la lumină povești demult uitate din istoria orașului, a ajuns la cea de-a zecea ediție, ce se va desfășura în perioada 24-26 iunie.

Potrivit comunicatului de presă remis de către președintele Asociației Culturale Bistrița Medievală, Florin Săsărman, una dintre surprizele din acest an este prezența pe scena festivalului a formației germane Farfarello, care își va lansa cel mai recent album la Centrul German Bistrița în prima seară a festivalului și va susține un concert extraordinar sâmbătă, 25 iunie, pe scena mare.

A doua premieră pentru festival și pentru spațiul public bistrițean va fi proiecția video mapping 3D, care va încheia manifestările duminică, 26 iunie.

Animația cavalerească va fi asigurată de către Paladinii de Terra Medies, Ordinul Cavalerilor Lup și Străjerii Cetății Bistrița, care vor susține secvențe din scenariile istorice derulate de-a lungul edițiilor anterioare ale festivalului medieval.

„Curtea comedianților” revine în Cetatea Bistriței cu secvențele sale de teatru medieval stradal interactiv, iar în inima cetății, între meșterii de la Târgul Medieval, își vor instala atelierele artistice bucureștenii de la Școala de Arte Medievale (Medieval Art), gata să îi inițieze pe tineri în artele frumoase și să-i îmbrace pe cei mai entuziaști în straie medievale de cavaleri, domnițe sau patricieni.

Animația stradală va fi însuflețită de dansurile domnițelor de la Nosa și de reprezentațiile cu foc ale trupei Sirius, care vor prezenta împreună cu trupa de muzică medievală Bordo Șarkany din Ungaria povestea fantastică „Domnița și Dragonul”.

În peregrinare muzicală prin Cetatea Bistriței se vor afla și formațiile Bucovina și Truverii. Nu vor lipsi statuile vivante ale Teatrului Scena, iar medieșenii de la Fire Dream vor lumina cetatea în noapte cu spectacolul lor de foc.

Serbările Bistriței Medievale — ediția 2016 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistrița și Asociația Culturală Bistrița Medievală, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, prin Complexul Muzeal Județean. Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media al acestui festival.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More