Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Seringi contrafăcute pentru bolnavii de hepatită în farmaciile din România

0 448

seringa mana

Zeci de seringi contrafăcute au fost depistate în mai multe farmacii din țară, fiind vorba despre seringi preumplute cu interferon, prescrise pacinților care suferă de hepatită B și C și de cancer de piele.

Autoritățile spun că seringile nu prezintă riscuri pentru sănătatea pacienților, însă nu-și vor face efectul pentru că au în interior doar apă distilată.

„Pacienții trebuie să verifice seringa preumplută în momentul în care deschid cutia să fie siguri că seringa este din sticlă. Diferențierea se vede foarte clar când vezi seringa. Un pacient care a mai făcut injectii cu interferon va ști că nu este în regulă. Seringa oficială este de sticlă, pe când cea contrafăcută este din plastic. De asemenea, pistonul pe care apasă este roșu la cel original și negru sau alb la produsul contrafăcut. Am identificat câteva zeci de cutii pe care le-am identificat cu poliția în mai multe zone din țară. Nu este un risc mortal. Nu conține substanță activă, ci conține pur și simplu apă distilată”, a declarat pentru B1 TV directorul Agenției Naționale a Medicamentului, Marius Savu.

Mai mult, pe cutia produsului falsificat nu apar codul de culori şi codul de bare.

Afectaţi de medicamentele contrafăcute sunt în primul rând pacienţii bolnavi de hepatita C, care practic au fost nevoiţi să dea bani buni, respectiv 750 de lei pe o seringă, dar au primit în schimb apă distilată.

Poliţia Română a deschis, în acest caz, un dosar penal ce vizează infracţiuni de spălare de bani, evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse contrafăcute, acesta fiind coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More