Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Service auto controlat de polițiști. Substanțe periculoase și uleiuri uzate, depozitate necorespunzător

0 614

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate  comercială situată în Baia Mare, care are ca obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că în perimetrul exterior se aflau depozitate, necontrolat și necorespunzător, deșeuri din activitatea desfășurată, de tipul anvelopelor, filtrelor și motoarelor uzate.

De asemenea, au fost identificate patru butoaie din plastic, neetichetate și depozitate necorespunzător, în interiorul cărora se aflau 90 de litri de uleiuri uzate, rezultate din activitatea de service auto, pentru care societatea comercială nu a luat măsuri de eliminare printr-o societate cu acest obiect de activitate.

Aceasta a fost indisponibilizată și lăsată în custodia administratorului, până la clarificarea situației juridice a acesteia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, prevăzută și pedepsită de articolul 98, aliniatul 5, litera b din O.U.G 195/2005 privind protecţia mediului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More