Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Serviciile de catering, o afacere bună în ziua de azi

0 213

Un prieten apropiat m-a întrebat recent ce cred despre serviciile de catering, dacă ar fi o idee bună de afacere. Acest lucru m-a pus pe gânduri, mi-am dat seama că ar putea fi un business grozav în ziua de azi. L-am întrebat dacă ar putea face așa ceva, dacă este pasionat de arta culinară și dacă îi place să gătească pentru mesele din familia lui sau pentru invitații pe care îi are de Sărbători sau în diferite ocazii.

Se pare că era pasionat de gătit și chiar îi plăcea să organizeze mese festive. Prin urmare el dorea să deschidă o astfel de afacere, era interesat să afle totul despre asta. La urma urmei și acesta este un job, iar dacă ești pasionat de gătit, poți face munca cu plăcere, din pasiune.

Mulți oameni fac bani mulți dintr-o astfel de afacere. Ei deschid un business mic, apoi se extind. Pentru a avea succes trebuie să lucreze cu un bucătar foarte bun și să ofere clienților o listă cu produse cât mai variate. Administrarea acestei afaceri nu este grea, iar posibilitățile de câștig sunt reale. Un lucru important este ca produsele alimentare folosite pentru preparatele culinare să fie de calitate, proaspete, deci contează să se facă o bună aprovizionare.

Pentru un astfel de business este necesar un spațiu adecvat și echipamente speciale. Trebuie o investiție destul de semnificativă, de minim 10.000 de euro. Uneori se ajunge și la 50.000 de euro dacă se achiziționează echipamente de calitate. Pentru deschiderea afacerii sunt necesare anumite avize și aprobări pentru că este o activitate în domeniul alimentației publice.

Pentru serviciile de catering sunt necesare anumite utilaje și echipamente speciale ca de exemplu: mașini de gătit, plite, grătare, cuptor, mașini de prelucrarea cărnii, mașini de prăjit cartofii, mașini de ambalat și vidat, cuțite, ustensile și accesorii, tocătoare, etc. Sistemele de rafturi metalice necesare în acest domeniu se găsesc la cei de la RafturiOnline care au aproape toate tipurile de sisteme de depozitare pentru diferite afaceri. Aici găsești rafturi metalice de diferite mărimi, rafturi pentru magazine, rafturi pentru supermarket-uri, rafturi pentru depozite și hale industriale.

Serviciile de catering sunt foarte căutate în ziua de azi, mai ales pentru evenimente importante: nunți, botezuri, parastasuri, aniversări cu mulți invitați, etc. Oamenii apelează la firmele care oferă servicii de catering pentru că le consideră soluția perfectă atunci când organizează un eveniment cu mulți invitați. Ei se interesează care sunt cele mai bune firme de catering și aleg una care le convine și din punct de vedere al costurilor. Întotdeauna dau importanță și la calitatea produselor oferite, pentru că nu vor să-și facă griji cu privire la gustul acestora sau la abilitățile culinare ale bucătarului care le-a realizat.

O firmă de catering trebuie să-și construiască o reputație bună, care garantează astfel servicii de înaltă calitate. Ea trebuie să aibă o echipă calificată de angajați, care își fac munca serios, cu profesionalism. De regulă firma angajează un bucătar profesionist, cu experiență și care are talentul de a face preparate culinare delicioase, impresionante. Astfel de firme includ în meniu și produse tradiționale, pentru că acestea sunt comandate în mod special de clienți, dar și delicatese exotice, sau mai sofisticate, preferate la diferite evenimente: nunți, bancheturi, conferințe și botezuri.

În cadrul unui eveniment destul de mare trebuie să existe și un meniu pentru invitați. Cei care organizează astfel de evenimente apelează la firmele de catering și astfel această problemă este ca și rezolvată. Prin urmare, antreprenorii care s-au gândit să deschidă un astfel de business pot fi convinși că vor avea clienți, astfel de servicii de catering sunt foarte căutate.

În ultimii ani chiar mulți oameni aleg astfel de servicii de catering când au nevoie de pregătirea unui meniu pentru un parastas, sau pentru a face un act de caritate, acela de a duce pachete cu mâncare la căminele de bătrâni sau la orfelinatele de copii.

Când vine vorba despre o petrecere, oamenii decid să invite oaspeții acasă, ei consideră că organizarea unui eveniment la restaurant presupune costuri prea mari. Pentru a fi siguri că au preparate culinare delicioase apelează la firmele de catering și astfel primesc la timp tot ceea ce aleg din meniul prezentat de ele. Această metodă este rentabilă și în plus economisește timp și nervi inutili, te scapă de șters și de alte probleme ce pot să apară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More