Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sezonul intoxicațiilor grave cu ciuperci. Aproximativ 15 cazuri înregistrate

0 383

Mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci au fost înregistrate în ultimul timp. Cel mai recent doi bărbați au ajuns în stare gravă la spital.

Conform agerpres.ro, doi bărbaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, unul de 29 şi și al doilea de 61 ani, au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat ciuperci. Acestea s-au dovedit a fi otrăvitoare, deoarece ambii bărbați au dezvoltat forme grave de hepatită.

A fost necesar transferul la o clinică medicală din Cluj-Napoca, pentru dializă. Bărbatul de 29 ani, din localitatea Arcalia, a fost internat în unitatea medicală zilele trecute, iar cel în vârstă de 61 ani, din Sărăţel, a ajuns la spital în luna iunie.

„Au fost transferaţi după ce aici au dezvoltat forme de hepatită gravă. Medicii de aici au fost nevoiţi să-i transfere pentru că numai clinica aceea din Cluj Napoca beneficiază de sistem de dializă hepatică. În urma tehnicilor, au fost detoxificaţi şi sunt în afara pericolului”, au declarat reprezentanții Spitalului de Urgență Bistrița.

De asemenea, agerpres.ro notează că la unitatea de primire urgenţe a spitalului din Bistriţa s-au prezentat în ultima perioadă 15 persoane care prezentau simptome ale intoxicaţiei cu ciuperci. Printre aceste persoane se numără o fetiţă de 13 ani, internată pe 1 iulie, dar şi un băiat de 16 ani, internat pe 20 iunie. Cel mai vârstnic pacient avea 82 ani.

DSP a postat pe Facebook mai multe date cu privire la cazurile de intoxicație cu ciuperci, iar din aceste date reiese faptul că cei mai mulţi pacienţi ajunşi la spital cu intoxicaţie au declarat că ar fi cules şi mâncat ciuperci cunoscute sub numele de „Pălăria şarpelui”. Localităţile unde au fost semnalate cazurile de intoxicaţii sunt Arcalia, Sărăţel, Tărpiu, Posmuş, Sigmir şi Căianu Mic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More