Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sfaturi ale polițiștilor din Maramureș pentru elevi și părinți

0 45

În săptămâna 08 – 12 aprilie, perioadă în care elevii se află în vacanţă, poliţiştii maramureşeni vor desfăşura activităţi preventive care au ca scop creşterea gradului de informare al elevilor pentru reducerea riscului de victimizare şi de implicare în activităţi infracţionale.

Poliţiştii de proximitate, rutieri şi prevenirea criminalităţii se vor întâlni cu elevii aflaţi în taberele şcolare şi vor purta discuţii cu privire la: siguranţa rutieră, delicvenţa juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, etc.

Sfaturi pentru părinţi pentru siguranţa celor mici

• Educaţia rutieră începe de acasă! Faceţi-vă timp pentru a-i explica copilului dumneavoastră, încă de la vârsta preşcolară, care sunt principalele reguli ce trebuie respectate în trafic.

• În perioada vacanţei copilul are mai mult timp la dispoziţie pentru folosirea bicicletelor, rolelor sau skatu-rilor. Asiguraţi-vă că stăpâneşte bine tehnica utilizării acestora precum şi regulile pe care să le respecte în trafic. Cele mai bune locuri de joacă sunt cele pe unde nu circulă maşini – terenurile de sport, curtea casei, a şcolii, a grădiniţei, etc.

• Chiar dacă are mai mult timp la dispoziţie, copilul nu trebuie lăsat la calculator nesupravegheat. Mediul on-line prezintă câteva riscuri, în special pentru adolescenţi. Explicaţi copilului să nu posteze fotografii cu el sau familia lui ori fotografii care să-l prezinte în ipostaze indecente, să nu transmită date cu caracter personal, să evite întâlniri cu persoanele cunoscute pe Internet.

• Obişnuiţi-vă copilul să vi se confeseze în legătură cu faptele sau comportamentul unor persoane suspecte; dacă a fost interpelat de o persoană străină, învăţaţi copilul să vă relateze întocmai toate discuţiile pe care le-a avut.

• Sfătuiţi copilul să nu întârzie afară după lăsarea întunericului, să ocolească traversarea parcurilor, a zonelor puţin populate, a cartierelor periferice.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More