Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sfaturi de 1 Mai. Cum să prepari CEI MAI BUNI MICI la grătar

1 8.213

mici gratar

În fiecare an de 1 Mai, românii ies cu mic cu mare la picnic. Se încing grătarele, se pun la rece berile, iar micii nu trabuie să lipsească din meniu. Dar, nu oricine știe secretele preparării celor mai buni mici.

Înainte de a pleca la iarbă verde, trebuie să aveți la voi toate ustensilele necesare. Apoi, trebuie să scoateți carnea de la rece și să o lăsați să se aclimatizeze cu cel puțin 30 de minute înainte de a fi pusă pe grătar.

Datorită grăsimii din compoziție, micii se fac foarte bine pe un grătar pe jar, dar doar după ce flăcările se domolesc. Dacă în timpul procesului de frigere mai ies flăcări din cauza grăsimii ajunse pe jarul încins, puteți stropi flăcările cu puțină apă. Cea mai utilizată metodă este cea a sticlei cu apă cu dopul închis la jumătate.

Dacă ați pregătit un meniu bogat, alcătuit din mai multe preparate, trebuie să țineți cont de ordinea în care să puneți cărnurile pe grătar. Astfel, prima dată se pun cărnurile subțiri, sau cele care necesită un tratament termic mai scăzut ca timp dar mare ca temperatură. Aici intră carnea tocată (mici, cârnăciori, burgeri) apoi carnea de pui, de vită sau de porc.

Micii nu se țin prea mult pe grătar, pentru a nu se usca. O regulă nescrisă în prepararea micilor spune că aceștia trebuie întorși, la intervale relativ scurte de timp, de trei ori, câte o dată pentru fiecare latură.

Preparatele cu os au nevoie de mai mult timp petrecut pe grătar, pentru a se pătrunde. Carnea de vită, cea de porc și peștele trebuie gătite și ele în profunzime. Vă dați seama dacă sunt pătrunse, dacă introduceți ușor furculița în ele.

Până la urmă, depinde de fiecare dacă îi place carnea mai prăjită sau în sânge. La fel, și ordinea frigerii preparatelor depinde de cât de foame îi este bucătarului și celor care-l însoțesc la picnic. Nu în ultimul rând, trebuie să țineți cont și de ce aveți în meniu. Dacă doriți să mâncați pe rând, prăjiți mai întâi preparatele ușor și rapid de gătit. Dacă vreți să întindeți o masă cu toate preparatele, țineți într-un vas acoperit preparatele pe care le-ați gătit la început, pentru a-și menține savoarea și temperatura.

Și nu uitați! După ce ați terminat toată distracția, nu lăsați gunoaie în urma voastră! Poftă bună și distracție plăcută!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More