Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sfaturi pentru alegerea unui dulap dormitor

0 630

Haine, genți, pantofi… Dulapul este spațiul în care ne depozităm toate bunurile și nu este întotdeauna ușor de ales. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită.

Atunci când alegem mobilierul, o facem cu gândul la viitor, deoarece nu este ceva ce schimbăm în fiecare an. Același lucru este valabil și pentru mobila din dormitor, motiv pentru care este important să facem alegerea potrivită. Este spațiul în care ne vom depozita toate hainele și bunurile, așa că este esențial să avem suficient spațiu. Atunci când vine vorba de alegerea unui dulap dormitor perfect, există o serie de aspecte de bază de care trebuie să ținem cont pentru a ne asigura că alegerea este cea corectă. Vreți să știți care sunt acestea? Luați aminte!

Cameră mică sau mare: măsurile dulapului

Este foarte important să luăm măsurile atât ale dormitorului, cât și ale spațiului pe care îl avem la dispoziție pentru dulapul de dormitor, pentru a alege un design care să se adapteze la acesta. Dacă avem un dormitor foarte mare, alegerea unui dulap mic poate lăsa spațiul gol. Dacă se întâmplă contrariul, spațiul va fi redus și compact, făcând camera să pară mică. Prin urmare, este foarte important să luăm măsurile corecte pentru a alege modelul potrivit.

Zone de trecere în dormitor

Este foarte important să alegeți locația potrivită pentru dulapul din dormitor. Atunci când îl alegem trebuie să ținem cont de locul în care îl vom amplasa și de forma acestuia, adică trebuie să ținem cont de uși, de deschiderea lor și de spațiul pe care îl ocupă atunci când sunt deschise. Același lucru este valabil și pentru sertare. Așadar, este foarte important să ținem cont de acești factori și să evităm ca ei să interfereze cu zonele de trecere, deoarece acest lucru provoacă disconfort. Există câteva sugestii practice pentru a profita la maximum de spațiu, cum ar fi să optați pentru uși glisante care alunecă dintr-o parte în alta. În acest fel, dacă avem un dormitor mic, vom evita să ocupăm spațiu atunci când folosim mobila pentru dormitor.

Materialul dulapului din dormitor

Estetica este una dintre întrebările fundamentale atunci când alegem orice piesă de mobilier. Materialul din care este confecționată mobila de dormitor va da o imagine sau alta, dar va influența și prețul produsului. În funcție de bugetul pe care îl avem, va trebui să ne uităm la unele materiale sau la altele. Aceasta poate fi o modalitate bună de a exclude unele modele și de a reduce astfel căutările. Dacă este vorba de dormitorul principal, s-ar putea să fiți mai dispuși să faceți o investiție mai mare, dar dacă este vorba de mobila de dormitor pentru camera de oaspeți, este posibil să nu fie nevoie să faceți o investiție financiară mare.

Interiorul dulapului din dormitor

Un dulap nu ar trebui ales doar pentru aspectul său exterior, deși înțelegem că după asta se ghidează majoritatea dintre noi. Dar, în realitate, cel mai important lucru este interiorul său. Modul în care este structurat și modul de depozitare pe care îl oferă. Structura interioară ne ajută să vizualizăm cum să organizăm fiecare zonă a dulapului. Alegerea interiorului unui dulap pentru dormitor depinde de gusturile și nevoile fiecărei persoane. Există persoane care preferă să aibă multe sertare în care să fie depozitate toate lucrurile, iar pentru alții este mult mai simplu să aibă rafturi unde să poată vedea hainele și să poată face o alegere rapidă a hainelor. Veți găsi multe propuneri de organizare a dulapului și va trebui să alegeți în funcție de gusturile și nevoile voastre și de ceea ce este mai comod și mai simplu pentru voi.

Ușile dulapului din dormitor

Ușile de dulap dormitor joacă un rol important. Și există o mulțime de modele și opțiuni diferite. Așa cum am mai spus, le putem alege culisante, perfecte pentru spațiile mici, dar le putem găsi și cu muluri, oglinzi sau detalii care să le facă speciale. Există modele care capătă din ce în ce mai multă putere nu datorită designului ușilor, ci datorită faptului că acestea nu arată interiorul dulapului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More